Bank ID på Sociala Medier

Grooming
I vågorna av Covid 19 har ytterligare en pandemi blossat upp; groomingen på sociala medier. Vi ser att den ökar år efter år och få åtgärder görs för att förhindra det. Därför föreslår vi att alla konton på sociala medier så som Tiktok, Snapchat, Facebook och Instagram borde vara knuten till en faktiskt person genom Bank ID. 

Men yttrandefriheten då? 

Yttrandefrihet är en grundpelare i demokratin som aldrig får gå förlorad. Detta är inte ett sätt att skrämma vissa åsikter eller driva en agenda mot ett mer intolerant samhälle. Det ska självklart finnas platser på internet där du anonymt (om du vill vara det) ska få uttrycka dina åsikter, oavsett vad dom är. Men det betyder inte att alla plattformar på internet måste vara anonyma för att yttrandefrihet ska finnas. 

Varför Bank ID?

Det är på sociala medier som förövare letar och hittar offer. Det är genom distansen mellan två skärmar som gärningspersoner känner sig trygga. Så ska det inte få vara. Genom att vara tvungen att bekräfta din identitet varje gång du loggar in så blir det delvis lättare för myndigheter att hitta och även knyta kontots innehåll till den inloggade användaren. 

Låt oss inse vad som händer. Vi har absolut ingen kontroll över tekniken och sociala mediers framfart, och vi kan inte förlita oss på förövares goda vilja att sluta, eller låta barnen ta eget ansvar över att inte bli groomade. Det är när man har möjlighet att leva konsekvensfritt som det mörkaste i människan kommer fram, och då ska det inte göras på dem plattformen där våra barn finns. 

/Tom Ljungqvist & Petter Egnefors 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Tom & Petter lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...