Bäckenvaricer

Vi kräver att kvinnor med kronisk bäckensmärta ska få samma omhändertagande, utredning och möjlighet till diagnos och en behandling för sin förmodade Bäckenvaricer (Pelvic congestion)

 

Idag går många kvinnor med kroniska bäckensmärtor vilket orsakar stort lidande, kronisk värk, långa sjukskrivningar som ibland sträcker sig över år och tillföljd av detta - även en psykisk ohälsa.

När kvinnan betat sig igenom en uppsjö av olika läkarinstanser trots att man sett varikösa vener runt livmodern och äggstockar så blir hon hemskickad P.g.a läkarkårens okunskap.

 

När det kommer till motsvarigheten hos en man så heter tillståndet Varikocele och där upptäcks det mycket tidigare och kan även då behandlas på en tidig nivå.

Kunskapen på Varikocele är stor och varenda en i läkarkåren vet vad det är.

Hos en kvinna trycker dessa svullna kärl på invändigt i lilla bäckenet samtidigt som återflödet saknas. Det bildas ett stas/blodstopp och kan göra oerhört ont.

 

Vi måste höja kunskapen och vetskapen hos framförallt läkare och sjukvårdspersonal.

Dessa kvinnor har rätt till en snabb diagnos och ett bra omhändertagande så lidandet inte blir stort men även att återfrisknandet går snabbt.

 

Idag har vissa läkare som ändå har liten kunskap om Bäckenvaricer i stället börjat med att ta bort livmoder, sen äggledare för att sist ta äggstockarna. 

Kvinnan blir då helt steril. 

Efter det så kommer de på att de ska testa att embolisera och då blir kvinnan betydligt bättre (ca 70-95%) men tyvärr valde de den utväg som var lindrigast och bäst som sista alternativ och det P.g.a okunskap och dålig info om syndromet.

Det skulle aldrig ha skett om man hade samma kunskap som man har på åkomman hos männen, för där har man aldrig opererat bort testiklar P.g.a det.

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Pelviccongestion överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Facebook