ÅTERANSTÄLL LÄRAREN PAUL !

Vi kräver att Höörs Kommun omedelbart återanställer läraren Paul Carlbark och ersätter honom för den skada han tagit ekonomiskt.

 

Om händelsen:

En tidigare 16-årig elev på Ringsjöskolan i Höör har nu dömts till hot mot tjänsteman till 40 dagsböter för att ha hotat läraren Paul Carlbark under en rast. Läraren ingrep och blev sedan avskedad av sin arbetsgivare.

Men för brottsoffret – Paul Carlbark, lärare i svenska och engelska – har händelsen den 5 maj förra året lett till en personlig katastrof.

Han var rastvakt den där dagen. Han såg och hörde hur 16-åringen besvärade en yngre elev med funktionsvariation. Vad som sedan hände är dokumenterat av elevers mobilkameror och vittnesmål.

Eleven hotade ”boxa läraren”

16-åringen hoppar ner från en bänk och knuffar till Paul Carlbark i bröstet. Eleven säger att han ska ”boxa” läraren.

Paul Carlbark reagerade snabbt. Skolan hade några dagar tidigare haft en utbildning om skolattentat och en före detta polis hade sagt att det var viktigt att agera. Han tryckte upp eleven mot skåp i korridoren, med ena armen tryckt mot eleven övre del av bröstkorgen och halsen.

Läraren hade rätten på sin sida

Efter händelsen polisanmälde skolan och eleven Paul Carlbark för misshandel. Förundersökningen lades snabbt ner. I beslutet står att ”händelsen har föregåtts av kraftig fysisk och verbal provokation” från eleven och att läraren ”försatts i en nödvärnssituation”.

Även Lunds tingsrätt kommenterar lärarens agerande i den fällande domen mot eleven. ”Att Paul Carlbark hade rätt att använda visst våld med hänsyn till det brottsliga angrepp han var utsatt för är självklart”, skriver tingsrätten.

Kan hamna i Arbetsdomstolen

Skolans ledning valde trots det att först stänga av Paul Carlbark från arbetsplatsen och sedan avskeda honom.

Fackförbundet Sveriges lärare kräver att Höörs kommun ogiltigförklarar beslutet om avsked. Om parterna inte kommer överens kan ärendet avgöra i Arbetsdomstolen.

 


Tony & Linda Bengtsson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Tony & Linda Bengtsson kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...