Arbetskor åt Vänersborgs Hemtjänst.

 Vi vill lämna en motion, en eftertänkt ide.

Förslaget gäller: skobidrag 1500kr/per år per fastanställd personal i vänersborgskommun.

Att arbeta i hemtjänsten är slitsamt för kroppen. 

För att hålla en god ergonomi vilket arbetsgivaren uppmanar och utbildar oss att göra för att undvika sjukskrivningar krävs delvis bra skor.

Att ha bra ergonomiska skor hjälper fötterna att må bra som i sin tur stödjer kroppshållnigen. Har vi en bra kroppshållning minskar vi felbelastningar bland annat. 

Eva Bergström Jangdin skriver i en  artikel: 

 Står man över 70 procent av sin arbetstid så är skorna en av de viktigaste faktorerna ur belastningssynpunkt. Besvären fortplantar sig uppåt. Belastningsskadorna kan sätta sig i knän, höfter och ländrygg. Det är inte bara fötterna som drabbas, som man lätt tänker.  

Källa: Eva Bergström Jangdin, ergonom och legitimerad fysioterapeut vid Ergo innovation Sweden AB som tidigare samarbetat med en stor skyddsskotillverkare i Sverig https://www.vardfokus.se/nyheter/ergonomen-darfor-behover-vardpersonal-bra-arbetsskor/

Vi är en arbetsgrupp som generellt är sämre betalt. 

Ändå ska vi stå för våra egna arbetskläder. Det är orimligt!

Vi är en av samhällets viktigaste arbetsgrupp, kommunen borde värna om sin vårdpersonal. "Ta han om oss nu, så tar vi hand om er sedan"

Den summan är vi värda! För utan en full styrka med vårdpersonal har kommunen ett problem : nämligen att ge bäst möjliga vård åt dem som verkligen behöver hjälpen daglig.

Att ha en fungerande arbetsgrupp med högre procent i närvaro är bland annat det kommunen strävar efter,  då är det A och O att börja med hälsan hos personalen. 

Vi vill minska sjukskrivningarna i kommunen. Vi vill hålla oss friska så vi kan arbeta och göra det vi är bäst på, att ge omsorg till kommunens vårdtagare i vänersborgskommun.

Kommunens största intresse ska vara att ge sin vårdpersonal bästa förutsättningarna för att kunna göra ett bra jobb och hålla sin kropp frisk. Så vårdpersonalen kan ge vårdtagarna det dem behöver.


Emma Sjöberg usk vänersborgskommun.    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Emma Sjöberg usk vänersborgskommun. lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...