Altins hjärta finns i Sverige!

Altin har sedan dag 1 integrerat sig i det svenska samhället, han har lärt sig språket och pratar idag obehindrat. Han lever utifrån svenska normer och har stora framtidsplaner för sig själv. Detta är en kille som vill göra något av sitt liv och en förebild för alla som har träffat honom. Det finns stunder där jag har gråtit när jag har tänkt på allt han har fått gå igenom och hur han ändå lyckas hålla humöret uppe. Hans drivkraft är en inspiration för mig och jag är evigt tacksam att jag fått lära känna Altin.

Det tragiska är att den här underbara kille har under en längre period kämpat mot migrationsverket som vill skicka tillbaka honom till Kosovo, trots att det finns uppenbara skäl för honom att stanna kvar i Sverige. I Kosovo finns nämligen inte den läkarvård som finns i vårt fantastiska Sverige, men ändå vill man skicka "hem" honom. Altin har genomgått en hjärttransplantation och gått igenom det tuffaste man nog kan gå igenom i livet, att inte veta om man finns imorgon eller inte. I Sverige finns det rätt förutsättningar och vård för Altin att få leva, här finns högspecialiserad vård som inte finns i Kosovo och som finns tillgänglig för honom dygnet runt.
Migrationsverket hänvisar till att Altin ska få vård i Serbien men där finns inget samarbete mellan Kosovo och Serbien i frågan.

Altin är en kille som alltid går runt med ett leende på läpparna och är glad dygnet runt, även när han mår som sämst. När jag har pratat med Altin har han alltid vart tacksam mot Sverige och de som har stått sidan om honom, allt från personal på Ronald McDonald huset, läkare, kuratorer och andra vänner/familj, ja alla som funnits där för honom. 

Hjälp Altin att få stanna kvar där hans hjärta hör hemma!