Behåll Lerumsnabben, Gråbosnabben & Aspedalen

Kontakta namninsamlingens skapare

2023-10-18 Aspedalen

2023-10-18 12:41:55

M_Lerum_Aspedalen.jpg

Denna morgonen var vi ute och diskutera med våra lokalinvånare som pendlar till jobbet/skolan på Aspedalen station. 

Västtrafiks beslut är att Aspedalen skall stängas och vi håller inte med. 

T.v Johan Mårtensson, Christopher Hansson, Elisabeth Ottosson, Viktor Lundblad.

Vi kommer fortsätta kämpa emot detta beslut.

Vid pennan Johan Mårtensson (M) - kampanjansvarig


Moderaterna Lerum

Kampanj Aspedalen 2023-04-28

2023-04-28 08:06:13

FB_IMG_1682668939546.jpg

Idag var vi ute och kampanjade för att behålla Aspendalen station och kollektivtrafiken i Lerums kommun som den är.

Från vänster

Johan Mårtensson - Viktor Lundblad - Maria Bergstedt - Lovisa Gustafsson

 


Moderaterna Lerum

Viktor Lundblad (M) artikel GP 2023-04-20

2023-04-20 07:17:08

Viktor Lundblad kommenterar angående arbetet som sker på västra stambanan och hur det kommer påverka oss om man drar in våra nuvarande busslinjer (gråbo & lerumsnabben)

https://www.gp.se/nyheter/storg%C3%B6teborg/%C3%A5terkommande-trafikavbrott-p%C3%A5-v%C3%A4stra-stambanan-under-tv%C3%A5-%C3%A5r-1.97301540

Vid pennan Johan Mårtensson


Moderaterna Lerum

Ordföranden svarar i GP

2023-04-13 11:10:26

Moderaterna Lerum

Tidningsartikel överlämnandet

2023-04-07 05:41:52

https://www.lerumstidning.se/nyheter/politiker-i-lerum-skulle-lamna-over-protestlista-vasttrafik-dok-inte-upp.30686c04-9b96-45fd-a0cf-6f6f9b364461

Lerums tidning hängde med oss på vår roadtrip där vi skulle lämna över namninsamlingen. Det hände lite grejer på vägen, men vi gav inte upp.

På bilden från vänster:

Ida - Johan - Viktor

Vid pennan Johan Mårtensson 

20230406_170301.jpg


Moderaterna Lerum

Demonstration i Gråbo 2023-04-06

2023-04-06 07:02:46

20230406_072724.jpg

Idag har vi varit ute på demonstration i Gråbo för att behålla våra kollektivtrafik. Senare under dagen kommer vi lämna över namninsamlingen till ordföranden hos Västtrafik.

På bilden, från vänster:

Viktor Lundblad - Lisa Fors - Vincent Nordgren - Christopher Hansson - Johan Mårtensson 

Vid pennan Johan Mårtensson 


Moderaterna Lerum

Denna veckan lämnar vi över namninsamlingen

2023-04-04 08:33:03

För vetskap så lämnar vi över namninsamlingen denna veckan till ordföranden på Västtrafik. Återkommer självfallet med mer information om besöket senare.

Vill ta tillfället i akt att tacka för allt stöd vi har fått.

//Johan Mårtensson (M)

 

 


Moderaterna Lerum

GP 2023-04-04

2023-04-04 08:09:38

Västtrafik talade runt men håller nu tunt. Vad som sades vara ett fokus på att hela regionens kollektivtrafik skulle fungera blev ett fokus på billigare biljetter för göteborgare. Som följd skärs nu kollektivtrafiken ned i bland annat Lerums kommun. Det skriver jag i dagens Göteborgs-Posten.

På årets första dag proklamerade Västtrafiks då tillträdande ordförande, Bijan Zainali (S), i Göteborgs-Posten att han som trollhättebo representerade en nystart för kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen. Att det var bra att man fick in någon som inte var göteborgare att styra Västtrafik. Detta då allt inte längre skulle handla om bussen och spårvagnen i Göteborg, utan om ifall att bussen och tåget överhuvudtaget skulle gå i andra delar av regionen.

Nystarten välkomnades på många håll, inklusive av oss kranskommuner till Göteborg som länge upplevt att kollektivtrafiken i regionen behöver bli förutsägbar och kapacitetsstark när det de senaste åren dessvärre blivit tvärtom för oss utanför Göteborg.
Försenade tåg, inställda bussar och ersättningsbussar som aldrig kommer. Det är vad vi i kranskommunerna till Göteborg länge har kallat för vardag. Bor man dessutom längst med Västra stambanan, där tre fjärdedelar av Sveriges samtliga kapacitetskonflikter sker, så är trafikstörningar och signalfel så gott som synonymt med arbetspendling.

Västtrafik prioriterar just nu dyra taxeexperiment på bekostnad av just kranskommuner till Göteborg. I veckan meddelade Västtrafik till Lerums kommunledning att samtlig parallell trafik längst med Västra stambanan ska läggas ner. Lerumsnabben, som är mycket uppskattad, ska läggas ner och Gråbosnabben endast vara en inslussningsbuss till Lerums centralort. Detta i kontrast mot vad Lerums kommuninvånare önskat i dialog med Västtrafik.


Anledningen, menar Västtrafik, är att all trafik in till Göteborg numera ska ske via tåg och att antalet avgångar i spårtrafiken ska öka. Samtidigt meddelar man dock att en tredjedel av lerumsbornas spårtrafikstationer ska läggas ned. Detta samtidigt som Västra stambanan i 18 månader ska vara enkelspårig på grund av kontaktsledningsbyte. Utan bussar, utan spår och utan stationer kommer Västtrafik snart stå utan lerumsbor. Detta för att de varken kan eller vill resa med Västtrafik.
 
Västtrafiks planer för Lerums kommun kollektivtrafik innebär försämringar som i grund och botten kommer att leda till att vår kommun blir mer bilberoende. Det vore en otroligt olycklig utveckling. Arbetspendlare som bara försöker göra rätt för sig måste ha en kollektivtrafik att lita på. Jag, som inte bara representerar lerumsborna utan också kranskommunerna till Göteborg i stort, har varit mycket tydlig mot Västtrafik: Så här får inte en trafikförändringsprocess gå till.

Att kommuner inte får vara delaktiga i, för våra invånare avgörande, beslut är fel.

Zainali (S) måste nu göra om göra rätt och prioritera en kapacitetsstark kollektivtrafik även för de som bor utanför Göteborg. Hans nya fokus för Västtrafik hoppas vi bär frukt och att Västrafiks nuvarande förslag endast är en tjänstemannaprodukt utan politisk förankring. Samma tjänstemän bör i sådana fall boka en returbiljett tillbaka till perrongen där de glömde förankringen med regioninvånarna. Om de har svårt att hitta kan de kontakta Västtrafiks hittegodsavdelning.

Viktor Lundblad (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Lerums kommun

Moderaterna Lerum

Det räcker inte med bussarna nu även tåg hållplatserna - LT

2023-03-30 08:25:29

Moderaterna Lerum

Västtrafik svarar - LT

2023-03-30 08:24:19

Moderaterna LerumDela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...