OLÄMPLIGT AV SR VÄLJA TEGNELL SOM SOMMARPRATARE

Kontakta namninsamlingens skapare

Tack för ert stöd

2020-06-26 09:32:42

Hej alla!

Tusen tack till var och en av er 1997 personer som bidragt med er underskrift och markering mot Sveriges Radios val att utse Anders Tegnell till sommarpratare.

Vårt brev skickades i god tid till till SR, men trots det stora antalet anhöriga, sjuka i Cov19 och medsörjande som vänt sig mot denna hedersutnäning, fick vi inte ens ett svar av SR och Public Service

Därmed inte sagt att vi inte är hörda :)

Brevet cirkulerade i sociala medier och fick 6900 delningar (!!!) därutöver kommenterades det på Twitter och både Expressen och Aftonbladet skrev debattartiklar på samma spår, med liknande formuleringar (särksilt Expressen). 

SRs morgontalare Göran Rosenberg har också i sitt eget namn på Twtitter berört olämpligheten i detta val av SR, inte så populärt missstänker jag i de egna leden , men visar på sällsynt mod och civilkurage där den behövs som mest. 

Vi funderar vidare på hur vi kan göra er röst hörd, om kan göra ett nytt upprop nästa gång Public Service väljer att göra populärkultur av den tragedi som Sverige nu genomlever. Idolprogram och kultförklaringar av förgrundsgestalten till sannolikt världshistoriens mest cyniska pandemibekämpning, anser vi på SaveSwedenCov19,  inte bara olömpligt utan i grund och botten oetiskt. 

Vi kommer också att fortätta att protestera så länge människor fortsätter att avlida och avser inte att ge oss förrän Sverige slutit upp bakom WHOs och världssamfundets strävan att stoppa smittan tills ett vaccin finns för de mest sårbara. 

Till dess vill vi göra vad vi kan, med de verktyg just vi har, för att rädda liv. TACK ALLA som hjälps åt och rakryggat vågar stå för det som är etiskt i dessa märkliga tider. 

Vi på SaveSwedenCov19är övertygade att det kommer en dag när vi alla får frågan vad vi gjorde för att stoppa vansinnet, och då vill jag kunna säga till min son att några av oss åtminsone försökte. Oavsett om vi lyckas.

Så fortsätt skriv under petitioner och upprop som når utanför vår grupp, det gör skillnad! 

 

Hälsnignar,

SaveSwedenCov19


#saveswedencov19Dela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.Facebook