Stoppa planerade neddragningar på Kyrkskolan inför hösten 2018!

Kontakta namninsamlingens skapare

Skickat mail till våra ansvariga politiker

2018-06-03 17:14:35

Detta mailades idag till Lats Stjernqvist och Olle Johansson:

 

Hej,
 
Det är med en blandad känsla av oro, ilska och besvikelse som jag följt den senaste tidens debatt om kommunens planerade skolpolitik.
 
Jag lämnade själv läraryrket efter mer än 11 år som yrkesverksam lärare där jag genom åren fått möta fantastiska barn och ungdomar, för tro mig, det var inte de som fick mig att till slut lämna utan det var den ständiga känslan av otillräcklighet och brist på resurser.
 
Därför blir jag så besviken när ni som är ansvariga för framtidens skola i Norrköping gång på gång försöker att förminska de allvarliga problem som skolorna befinner sig i- och står inför. När lärarna på Kyrkskolan själva alarmerar om konsekvenserna av planerade neddragningar är det även att förminska deras legitimitet som lärare när ni inte tar deras oro och varningssignaler på allvar. Tror ni att de ljuger, tror ni att de hittar på?
 
Ni har vid flertalet tillfällen försvarat planerade neddragningar med att ni har ett tydligt ansvar för skattebetalarnas pengar.
 
Men vet ni, ni har också ett tydligt ansvar för kommunens skolbarn och deras skolgång:
 
På Skolverkets hemsida går att läsa:
"Huvudmannens ansvar innebär bland annat att fördela och organisera verksamheten utifrån lokala förutsättningar samt följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten så att de nationella målen och kunskapskraven kan uppfyllas"
 
Jag skulle mer än gärna ta del av hur ni analyserat och följt upp hur era planerade neddragningar främjar utvecklande skolverksamhet och hur ni säkerställer att nationella mål och kunskapskrav uppfylls om ni fullföljer era planer. När lärarna som arbetar närmast barnen alarmerar om allvarliga konsekvenser, vilken analys har ni då gjort som förvarar detta, för det utgår jag från att ni har gjort,eller?
 
Jag är inte bara f.d lärare, jag är även förälder till 2 barn på Kyrkskolan. Den senaste tidens brist på skolstyrning var droppen som fick bägaren att rinna över.
 
Jag har en lista med namn från, oroliga föräldrar, släkt och vänner till våra barn på Kyrkskolan, kommuninvånare och medmänniskor som jag skulle vilja överlämna till er.
 
Om ni står fast vid ert beslut om att Kyrkskolans planerade neddragningar inte kommer att påverka våra barns förutsättningar till rätt stöd och undervisning kommer jag också lämna denna namninsamling tillsammans med en anmälan till Skolinspektionen för en oberoende granskning.
 
 
Jag ser fram emot en återkoppling och hoppas att personligen tillsammans med mina barns pappa få överlämna denna namninsamling till er.
 
Mvh. Lisa Liljegren
 

Lisa Liljegren

Torsdag den 31 maj stängs namninsamlingen

2018-05-23 21:35:59

Hej,

Tack för att du har skrivit på denna namninsamling och står upp för våra barn och personal på Kyrkskolan!

Flera har också skrivit på med egna kommentarer, att de är emot besparingskrav på alla kommunens skolor, vilket självklart går jättebra. Det viktiga är att budskapet når de som beslutar om framtidens skola i kommunen.

Vi samlar namn månaden ut (1 vecka till), sedan hoppas jag att ansvariga för skolpolitiken tar sig tid att ta emot denna namninsamling och kan svara på hur de planerar att klara de nationella krav som ställs i kombination med minskade resurser.

Jag hoppas vi alla kan hjälpas åt att få några till att skriva på. Det går nästan 300 barn på Kyrkskolan, lika många namn borde inte vara en omöjlighet, eller hur!?

Med vänlig hälsning Lisa Liljegren 


Lisa LiljegrenDela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.