Vellingevägen (väg 500) måste åtgärdas!

Vellingevägen, väg 500, måste åtgärdas!

Under Skärtorsdagen fick en mamma ett samtal som ingen förälder vill få. Ett besked om att ens son varit med om en allvarlig olycka. Att sonen blivit påkörd av en bil på landsvägen han skulle korsa. En väg som mamman kände väl till och att hastigheten där är 70 km/h. Den väg som hennes son korsade efter han gick av bussen - på väg till sina vänner i HÖKÖPINGE, Vellinge.

Den hemska olyckan under påskhelgen där en 14 årig pojke ifrån Tygelsjö blev påkörd vid busshållplatsen "Sockervägen" i Hököpinge påverkade flera, inte minst busschauffören som kör för Region Skåne och de passagerare som fanns på bussen och som fanns på stationen. En händelse ingen ska behöva bevittna eller uppleva.  Nu tänkte man att nu skulle Vellinge kommun reagera och agera. Flera kontaktade aktivt både Trafikverket och Vellinge Kommun men fick inte det gehör som man förväntade sig. Dessa två aktörer bollar över frågan på varandra. Ingen reaktion och allra minst från Vellinge kommun, den kommun som har ett ansvar gentemot sina medborgare.

Hököpinge är idag en tätort med 1 777 invånare enligt SCB 2023.

Med att skriva under denna namninsamlingen vill du vara delaktig i att påverka Vellinge kommun och Trafikverket. Att vi är många som tillsammans vill att Vellinge Kommun och Trafikverket ska ta sitt ansvar och förändra så att vi alla kan känna oss trygga med Vellingevägen, väg 500. 

Med denna insamling vill vi ge i uppdrag åt Vellinge kommun att trycka på förändring av Vellingevägen (Väg 500) som går igenom Hököpinge med omnejd. 

Vi vill att det ska bli upphöjda farthinder med övergångsställe vid båda busshållplatserna i Hököpinge.

Att hastigheten ses över och anpassas till tätbebyggt område och att ta Skolan i beaktning då den ligger nära denna landsväg med 70km/h sträcka med boende på båda sidor om vägen.

Vi vill uppmana Region Skåne med Skånetrafiken att påvisa de stora brister som finns vid busshållplatserna i Hököpinge, Gessie By och flertal busshållplatser i Vellinge tätort med omnejd och åtgärda dessa samt göra påtryckningar mot Trafikverket att ingen anställd ska behöva uppleva det som denna busschaufför fick göra denna Skärtorsdag.

Vi vill samtidigt ge i uppdrag åt Trafikverket att genomföra ovan skrivna ändringar av vägen.

Det kommer att vara möjligt att skriva under fram till 28 April 2024, därefter kommer det att den 29 april att skickas till Vellinge Kommun, Skånetrafiken och Trafikverket.


Jeanette Jensen Johansson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Jeanette Jensen Johansson kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...