Vi vill bryta den "onda cirkeln" för Lomma kommuns skolor

Quoted post

Richard J

#46 Sluta upp med att ljuga på sidan!

2013-06-07 17:29

Det är OK att man inte vill ha ett ensamt parti i majoritet. Det är också OK att man vill ha mer och bättre undervisning.

Det är däremot inte OK att påstå saker som är osanna.

1. Moderaterna driver inte Lomma i ensamt majestät trots sin egna majoritet. En majoritet som man dessutom bara haft under en mandatperiod. Det rör sig alltså intr alls om någon flerårigt moderat totalitärt styre.

2. Skolan har inte fått minskade anslag! Punkt! Det finns ett antal orsaker till den rådande situationen och den främsta är att LÄRARNA uttryckt oro för sin arbetssituation vilket förståeligt nog gjort både föräldrar och andra oroade. Lärarnas situation är INTE beroenda av vad Lomma kommin har gjort utan har andra förklaringar.

3. Lärartätheten i kommunen har sjunkit sedan 2007 men det stora hoppet neråt var mellan 2007 och 2008. Sedan 2008 har antalet legat tämligen stabilt.

Man får gärna rösta på ngn annan men glöm inte vilket parti som främst drev fram skolan till den bästa i Sverige. Moderaterna i Lomma tar skolan på största allvar och har alltid gjort det och kommer att fortsätta att göra det. Alldeles oavsett egen majoritet eller ej!

Svar

Ljuger inte

#47 Re: Sluta upp med att ljuga på sidan!

2013-06-08 10:15:42

#46: Richard J - Sluta upp med att ljuga på sidan!

När det gäller anslag till skolan får man vara lite försiktig med att uttala sig eftersom många faktorer spelar in. Det är vad pengarna i skolan går till som är intressant.
Att anslagen höjs år för år är inte konstigt då penganas värde minskar.
Datorer och administrativa program i skolan tar pengar som kunde gått till fler lärare.
Att till exempel hyrorna för skolan lokaler höjs, ger mindre pengar till skolans verksamhet. Om man inte får mindre anslag, varför blir då klasserna större?

Fakta är att Lomma är en kommun som satsar lite på skolorna trots att man hävdar annat. På några av de områden man kan satsa(lärartäthet, resurser) ligger Lomma långt ifrån toppen. Vad är det man satsar på undrar jag?

Benny N

#50 Re: Sluta upp med att ljuga på sidan!

2013-06-10 12:42:05

Rickard J, är det någon som skriver lögner så är det du och ingen annan, alla vet att skolans anslag minskat kraftigt, gå in på Lomma.se så har du det svart på vitt, var du har fått tag på underlaget till din lögn hade varit intressant att få reda på.