Låt barnen äta bra mat lagad på plats!

Pedagogen

/ #15

2016-03-13 14:00

Men det är klart enkelt för Mat och service att uppnå sina sparmål när man lägger över kostnaden på andra delar av verksamheten. 

I vår kommun har mat och service en egen organsation. En kock i ett skolkök eller en städare av lokalerna  har således en annan chef än pedagogerna. Förskolan eller skolan betalar en summa till mat och service som nu ska spara. 

I städ innebär det att städ inte köper in exempelvis tvättlappar, underlägg till skötbord, hushållspapper, handskar, soppåsar, sopborste och skyfflar med mera. Det är en kostnad som numera landar på förskolan utöver den kostnaden man betalar för städ. Billigt för mat och service att förskolan förutom att de sopar och förenklar för se som städar dessutom betalar för något som rimligen borde ligga under kostnade för städ  Inte heller ingår våttork av golv för det glömde kommunen i upphandlingen så det får man beställa extra. Det kan dröja månader mellan gångerna förskolornas golv torkas. Billigt för mat och service som slipper göra det varje vecka och därmed sparar in. 

Nu ska fler förskolor blir mottagningskök, vem ska ta emot, tempo maten och lägga fram till barnen? Mat och service eller läggs det på förskolan att antingen nyttja befintlig personal (pedagogerna) eller anställa någon till det syftet?

 

lätt att spara pengar när man skyfflar över kostnaden på annat håll i verksamheten