Vi vill bryta den "onda cirkeln" för Lomma kommuns skolor

Realist

/ #16 Det är kört.

2013-05-29 10:25

Oavsett vad klantskallarna i kommunhuset tar sig för så kommer det ta minst 10 år att reda upp den här smeten. Det tragiska är att politikerna inte förstår att om de förlorar "bästa skolstämpeln" (numera på plats 18) så förlorar Lomma sitt stora dragplåster. Vilket är rätt osmart med tanke på hur mycket kommunen bygger för tillfället (ännu fler barn till en redan ansträngd skola). Dessutom är Lommas skolor långt efter när det kommer till IT-miljön i skolorna.

Ett annat problem är att det finns för många "old school"-lärare som hindrar utvecklingen i skolmiljön och ingen som köper ut dem. Nyckelbegreppet genom hela kommunen är "svag ledning" och ansvarsduckande. Flera nytänkande och bra lärare har redan slutat i kommunen för att söka sig till andra skolor... så kompetensdräneringen är redan igång.

Det blir inte bättre av att både politiker och kommunchefer kör strutsleken och kör huvudet i sanden varje gång de blir ifrågasatta. Kommunledningen verkar mer och mer vara ett slags "Fas 3"-experiment.