Vi som vill att Anders Tegnell avgår!

Statsepidemiolog Anders Tegnell har hamnat på tunn is och lekt med svenska medborgares liv som en "rysk roulette" via hans idé om "flockimmunitet". Det kan liknas vid en aktiv folkmord som sker i modern svensk tid.

Immunologiprofessorn Cecilia Söderberg-Nauclér kräver att hela Stockholm stängs ner omedelbart - och att Anders Tegnell avgår, enligt en intervju med Aftonbladet.

Söderberg-Nauclér är en av de 22 forskare som i en debattartikel i Dagens Nyheter riktade skarp kritik mot Folkhälsomyndigheten, och bland annat skrev att myndigheten hade ”tjänstemän utan talang att förutspå eller begränsa epidemin”.

Källa: https://omni.se/forskarens-krav-stang-ner-stockholm-omedelbart/a/LAEGk9

Här är det litet utdrag om hur han har uttalat sig till media senaste tiden...

16:e januari 2020, P1-morgon, Sveriges Radio

Reporter: – Men i det här fallet för det har ju talats om eller i alla fall lite grann om att det skulle kunna smitta från människa till människa men det är inte fastslaget eller?
Tegnell: – Nej det är inte fastslaget, det är möjligt att det har en liten sådan kapacitet men för att bli riktigt stort och allvarligt i sådana utbrott så måste virus vara ganska bra på att sprida sig från människa till människa och det är det helt uppenbarligen inte.

Reporter: – Och det skyddsnätet som du då beskriver, det i sig skulle kunna göra att spridningens framfart hindras, begränsas?

Tegnell: – Absolut, det finns väldigt tycker jag bra signaler om att gör man bara rätt på det här viset så kan världssamfundet hantera den här typen av virus på ett väldigt bra sätt.
Reporter: – Så om du skulle göra någon bedömning hur stor är risken att det här skulle kunna komma till Europa det här viruset?
Tegnell: – Nej men det är väl så att enstaka person är ju fortfarande inte helt omöjligt. Nu börjar ju tiden gå också och man har stängt marknaden, man har gjort väldigt mycket åtgärder i Kina så vi vet ju längre tiden går ju säkrare kan vi känna oss på att just den här källan har man lyckats bli av med även om man inte är helt säker på var den är någonstans.

Reporter: – Och finns det någon anledning för människor som ska resa i de här områdena att tänka på något särskilt?
Tegnell: – Nej, det tycker jag inte. Det är ju som alltid att man ska vara noga med handhygien och sådant men allting talar väl för att man har lyckats bli av med källan till infektionen just den här gången i de här delarna av Kina också.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=7385928

Och senare gick allt åt skogen...

2:a april 2020, Aftonbladet

Reporter: – Är det ett misslyckande att smittan har fått fäste på äldreboenden i landet?
Tegnell: – Ja, det får man väl ändå säga att det är. Jag menar det är ju inte överallt fortfarande, vi har fortfarande inte fantastiskt stora mängder med personer som blir sjuka och avlider i Sverige så att vi har lyckats till viss del men jag tror att vi kan bli ännu bättre.
Reporter: – Har du ett eget personligt ansvar för detta?
Tegnell: – Nej, det är många som jobbar med de här frågorna och vi har ju alla ett kollektivt ansvar i samhället tycker jag för skydda de äldre som att skydda alla svaga grupper.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Xg796n/tegnell-inte-personligt-ansvarig-for-fler-aldre-smittade

Mer citat och källor finns på www.Tegnellcitat.se

Många skandal uttalanden, felbedömningar och inga som helst konkreta åtgärder av Statsepidemiolog Anders Tegnell att försöka förebygga smittan i det Svenska samhället. Vi tycker att Anders Tegnell har gjort sitt hos Folkhälsomyndigheten. Det är nu dags att någon mer komptent tar över posten och han har förbrukat sitt förtroendet bland Svenska folket och är väldigt lågt just nu pga hans handlingar och uttalanden i media.

VI KRÄVER ANDERS TEGNELLS AVGÅNG MED OMNEJD!


Rakeem Abdul-Jabbar    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Rakeem Abdul-Jabbar lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...