Vi Behöver bra scheman nu.

Vi är emot scheman som gör oss sjuka, scheman som får oss att vilja byta jobb. Ett schema där man arbetar 75%, ska inte bestå av exakt lika många arbetsdagar som en heltidare. Fyradagars helgerna vi arbetar, är minst 37 timmar på fyra dagar ibland fem och återhämtningen är en ledig dag. Det räcker inte.

 

Arbetar du på kontor 8 timmar om dagen behövs inte samma återhämtning som när du förväntas skifta från dag till kvälls arbete ibland flera gånger i veckan. Vi orkar inte våra kroppar tar slut. 

 

Patientsäkerheten är redan påverkad och riskerna ökar enormt för fortsatta avvikelser. Vi måste få bra scheman nu. Vi kan inte vänta. Min kollegor söker nya jobb.

 

Vi vill fortsätta arbeta i hemtjänsten/vård och omsorgsboenden. Vi orkar inte mer, vi behöver scheman med bättre återhämtnings tid. Scheman som ger möjligheter till en fritid.

 

Vi behöver scheman utan fyradagars helger. Rimligt antal timmar i rad. Vi arbetar med människor, vi har rätt till ordentlig med vila mellan passen, de vi arbetar för har rätt till en god vård och omsorg. 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Cecilia Sandberg överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook