Ungdomsidrott på lika villkor - vattenpolo

På lika villkor!

Det var kul att det gick bra för killarna i Nordiska mästerskapen i Litauen, men nu måste det väl vara vår tur att få delta på en internationell ungdomsturnering med ett tjejlag?  

Svenska simförbundet hävdar att – ”vår målsättning är att utveckla förutsättningarna för svensk vattenpolo, både för killar och tjejer.”  

Vi unga tjejer som spelar vattenpolo upplever inte att simförbundet ens försöker leva upp till sin målsättning. Ungdomssatsningen på landslagsnivå har de senaste åren begränsats till att skicka två lag till Nordiska mästerskapen U17 och U15. Förbundet hävdar att lagen är mixade lag och att vi tjejer för att ta en plats måste konkurrera med killarna. Det tycker inte vi är en satsning på lika villkor! Det är i princip detsamma som att stänga ute alla tjejer från ungdomslandslagen.  

Om du precis som vi vill att detta ska ändras måste vi låta simförbundet förstå att vi är många som tycker att detta är fel. - Satsningen på oss ungdomar måste ske på lika villkor för både killar och tjejer!  

Håller du med – skriv gärna under detta upprop.  

Det här handlar inte bara om oss 15-17 åringar som vill utvecklas, här och nu. Det här handlar lika mycket om att de unga poolkampstjejerna ska vill fortsätta satsa på sin idrott efter poolkampen och att vi måste se till att det finns ungdomar som kan fylla på damlagen i elitserien. Tycker du att det är viktigt att se till att också tjejerna tycker att det är kul med vattenpolo då är du rätt person för att skriva under detta. Det spelar ingen roll om du är gammal/ung eller tjej/kille.  


Filippa Beiming, vattenpolospelare    Kontakta namninsamlingens skapare