Ställ inte in vår studenten - ställ om! -Norrtälje Kommun

Norrtälje kommun skickade den 30 april meddelandet till samtliga elever att det inte kommer bli något traditionellt studentfirande. Där de även skriver att det ska prata med avgångsklasserna om att eventuellt senarelägga studenten.

På mötet veckan efter föreslog vi elever olika lösningar som tillexempel att arrangera utspring över en dag med en klass i taget. Samt att studentlunchen kunde bli en picknick. Dessa förslag sa kommunen direkt nej till. Kommunen kommer heller inte med några konkreta argument varför det inte går.

Vi ser även att flera kommuner och skolor gör på detta sättet så varför kan inte Norrtälje kommun göra det också? Enligt Folkhälsomyndigheten så får man arrangera utspring i mindre grupper samt mindre firande vilket andra kommuner följer.

Detta är en namninsamling till att det ska arrangeras ett firande. Nedan finns det länkar till artiklar, skolor och kommuner hur de hanterar detta.   

http://www.osteraker.se/download/18.7b9fa543170f697709512f68/1588257128657/Studentfirande%20fredagen%20den%205%20juni%202020.pdf

https://www.nacka.se/valfard-skola/nacka-gymnasium/nyheter/2020/05/studentutspring_2020/

https:/www.lund.se/spyken/Spykister_och_vardnadshavare/spykister/student/

https://www.kristianstad.se/sv/barn-och-utbildning/gymnasieskola/student/

https://mitti.se/nyheter/studenterna-utspring-rudbeck/?omrade=sollentuna&view=app

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/sa-blir-studenten-i-tabys-skolor/reptef!3vltrg3Coz7wIVuWkCIsUQ/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-skola-och-forskola-om-den-nya-sjukdomen-covid-19/information-till-larosaten-och-gymnasieskolor/infor-studentexamen-2020/

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Olof Segevall överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook