NEJ till bygget och förtätning intill gamla Bandhagens gymnasium!

Kommentarer

#3

Jag och min sambo kommer få vårat enda fönster täckt av en stor ny byggnad och bli av med våran lugna och fina skogsutsikt. Fönstret är väldigt stort eftersom våran lägenhet är byggd i gamla aulan. Utsikten och skogen utanför va en stor anledning till att vi valde att flytta in här. Vi fick ingen information om att detta nybygge skulle ske varken av förvaltaren eller dem vi skrev kontraktet med. Vi känner oss lurade och besvikna.

Roberto Kontosic (Stockholm, 2020-10-09)

#6

Grönska behövs i det området och att jag vill att ni inte bygger bort det ljusinsläpp som behövs i lägenheterna närmast.

Eva Nilsson (Linköping, 2020-10-09)

#17

Jag bor i gamla skolan. Jag uppskattar att den bevarats hittills. Och jag värnar om den lilla naturen vi har här och uppskattar den lilla öppna soliga ytan utanför skolan mot tunnelbanan. Vet att många promenerar här dagligen. Vi vill inte att denna delen av Bandhagen förstörs!

Tabita Haugaard (Bandhagen, 2020-10-10)

#19

Byggnationen kommer att förstöra mycket för de boende. m.m.

Patricia Voglio (Bandhagen, 2020-10-10)

#22

Det ät oacceptabelt vad politikerna håller på med. Skäms på er😛😛Hela gröna området är förstörd av eran tokiga beslut att bygga så många bostäder på en så liten yta. Hemskt. Ni få fortsätta bygga bostäder på ert område..bättre att satsa på renoveringen av idrottshallen i Högdalen, det är 3 år sen ni började renovera och beräknas blir klar samtidigt som 870 bosteder. Skäms på er

Draga Javik (Bandhagen, 2020-10-10)

#23

Många råttor har infekterats av COVID-19, de finns I Bandhagen och bor I skogen. När skogen huggs ner kommer de istället till bostadshusen och bosätter sig där. Det finns många äldre I Bandhagen och risken att de smittas av råttorna och avlider blir högre om husen byggs!

Petra Roskvist (Bandhagen, 2020-10-10)

#24

Brukar rasta min hund I den skogen som ska huggas ned men om detta byggprojekt går igenom får min hund inte någonstans att leka! Fy på er I kommunfullmäktige.

Lisa Holten (Stockholm, 2020-10-10)

#25

Jag håller med författarna till denna namninsamling.

Anki Pettersen (Stockholm, 2020-10-10)

#26

Sprid denna petition vidare på sociala medier då skriver fler på detta och räddar Bandhagen från exploatering!

Ulrika Byholt (Stockholm, 2020-10-10)

#29

Jag skriver under pga av att vi kommer att få mindre ljus insläpp skymt utsikt insyn i andras lägenheter samt natur förstörs. Barnen har färre öppna ytor att leka. Det blir mycket trängsel i trafiken.

Tarek Bedra (stockholm, 2020-10-10)

#30

I think is a terrible mistake to build a new building on our skogen. We need the trees And the light.

Luciana Amado (Stockholm, 2020-10-10)

#33

Ombyggnaden och tillbyggnader förstör allt som gör området trevligt att bo i. Jag är en av de få som kommer undan med min utsikt och lider verkligen med de som blir av med allt solljus och fria utsikt utan insyn (hur tänkte arkitekterna?!). Att det kommer att pågå byggarbete i princip dygnet runt väldigt nära min lägenhet kommer bli ett rent helvete under minst 2 år. Ingen som bor här vill ha detta förslag, helt otroligt att det fått gå så långt! Bandhagen förstörs med ful arkitektur och många inklusive jag har flyttat hit just på grund av det unika huset och den mysiga miljön runt om. Skamligt att detta får ske.

Yoko Andrén (Bandhagen, 2020-10-10)

#35

Rekommenderar att ni delar detta på sociala medier eftersom att då sprids budskapet om att stoppa exploateringen vidare!

Elsa Sylwander (Bandhagen, 2020-10-10)

#36

Det är vidrigt att skogen huggs ner! Stoppa husbygget annars förstörs Bandhagen och dess naturområden.

Margaretha Lindberg (Bandhagen, 2020-10-11)

#37

Jag vill inte att skogen blir till bostadshus eftersom att då försvinner den fina naturen och då får vi inget mera solljus!

Svetlana Shevchenko (Stockholm, 2020-10-11)

#40

Bandhagens fina natur måste bevaras! Jag delade denna namninsamling på Facebook, om fler gör det kommer fler personer kunna skriva på I kampen mot bygget!

Berit Frisk (Bandhagen, 2020-10-11)

#41

Jag delar det som de andra personerna som har kommenterat sin namnunderskrift har skrivit.

Agnetha Björkstam (Stockholm, 2020-10-11)

#42

Vill ha föröndring

Gunilla Löfgren (Stockholm , 2020-10-11)

#43

Stoppa denna destruktion av Bandhagen!

Inger Holmlund (Vallentuna, 2020-10-11)

#45

Dela denna namninsamling på Facebook och Twitter!

Maria Lundstedt (Stockholm, 2020-10-11)

#48

Vad politikerna håller på med är helt oacceptabelt. De förstör grönområden!

Philippa Cardgren (Haninge, 2020-10-11)

#49

Jag tycker att det är synd när grönområden förstörs!

Maya Bergman (Kiruna, 2020-10-11)

#51

Planerar att flytta till Bandhagen och vill kunna ha tillgång till skogen!

Camilla Berg (Helsingborg, 2020-10-11)

#52

Om husen byggs blir det fler personer som åker kollektivtrafik och då blir det trångt ombord!

Monica Roslid (Bandhagen, 2020-10-11)

#53

Jag vill att Bandhagens fina natur bevaras!

Carina Silverstav (Stockholm, 2020-10-11)

#56

Bedrövligt med skogsexploatering I mina kvarter!

Anita Ekblom (Bandhagen, 2020-10-11)

#57

Dela gärna denna namninsamling på Facebook och andra sociala medier eftersom att då spirds budskapet vidare och fler kan skriva på!

Linnea Ringbäck (Bandhagen, 2020-10-11)

#58

Det blir trångt när staden förtatas, vilket innebär mer trängsel ombord kollektivtrafiken. Vi behöver bevara grönområden.

Stina Tayling (Sollentuna, 2020-10-11)

#60

2007 citat Svenska Hus: "Aulan Ombyggnation av skolans aula till unika bostäder med stor charm. Bara något år efter nybyggnationen på skolgården byggdes även den tidigare aulan om till bostäder – i de elva unika etagelägenheterna har den höga takhöjden utnyttjats maximalt. Genomgående har vi i ombyggnationerna av skolbyggnaderna bevarat själen i husen och hållit en hög kvalité på material med bland annat trä- och kalkstensgolv. I flera lägenheter har vi har skapat en studio/ateljékänsla och i de öppna ytorna med högt i tak och stora fönsterpartier finns stora möjligheter att vara kreativ. I området finns en stor skyddad innergård med stora vårdträd och ekar. Även runtom omges bostäderna av grönområden - och att t-banestationen ligger granne med området, har även inneburit ett mycket lågt bilberoende och en lugn boendemiljö. "Jag vill gärna fråga: är det inte så att stadsmuseet har grönklassificerat Bandhagens fd skolbyggnad? Hur är det möjligt att ni planerar att omge 50-tals byggnaden med icke-matchande billiga byggnader? Och "begrava" byggnaden mitt i de nya super ettor och ev. tvåor? Jag har frågat stadsmuseet vad grönt klassificerat betyder - och det är näst högsta klassificering, medan den som är högst inkluderar slottet och stadsmuseet ... så grönt klassificerat är HÖGT värde.Det som kommer att störa oss också är att grannarna som kommer att ha fina balkonger med stora fönster rakt mittemot oss kommer att stirra direkt på oss, när vi vaknar, när vi går från duschen till sovrummet - direkt i sovrummet och köket. Det betyder att vi kommer att behöva skaffa gardiner eller vi måste tänka på vem som ev. kan se oss. Privatliv - noll.

Ett annat problem är också själva byggprocessen. Om ni ska spränga och bullra här med maskiner bredvid våra fönster i flera år, kommer våra små barn att bli jätterädda! Och här har vi alla små barn. Kom och se det på sommaren när alla är ute och springer i skogen som ni tänker hugga bort!

Ett av de viktigaste problemen kommer att vara vår dagsljus i lägenheten. Byggnaden med fyra våningar (eller 6 våningar med fläktrum, dvs. 7 våningar???) kommer att ta hela morgonsolen från oss. Jag vill påpeka att hela Trollesundsvägen 13 har jätte lite ljus i vardagsrummen, nästan noll hos oss. Ni är välkomna att komma och kolla hur det kommer att påverka oss och se hur ni skulle gilla att bo i ett slags bunker!NATUREN heter nästa synpunkt- Vi förstår inte att ni vill förstöra naturen! Det finns fåglar här ute, varje morgon såg jag har ett vackert rådjur, en gång såg jag en räv springa förbi. Massor med ekorre, fågelbon och insekthus. Fina träd, buskar och vilda jordgubbar, grannarna rastar sina hundar här i lugnt och ro - varför vill ni att vi bor så trångt här?!

Sanningen är att rådjur kan vi redan glömma bort. Ni skrämde de bort, när ni började gräva och köra era maskiner på grusplanen bredvid Bandhagenshallen. Nu hittar vi istället de vackra rävar, harar och grävlingar påkörda på motorvägens kanter HÄR i Bandhagen centrum! . Det är väldigt störande, kan ni tänka på detta? När ni tar bort staketet för att kunna bygga - kan ni inte begränsa passage inte bara för människor utan också för små djur? Det säkert kostar extra men det är värd det! Grusplanen var en plats där våra barn brukade samlas, lekte med vind drakar, cyklade och spelade "Spökar"!Sist men inte minst måste jag nämna problemet med kollektivtrafik: Bussarna i området blir helt fullsatta och det blir svårt att åka till och från jobbet, när man tänker på de ungefär 400 * 2 nya invånare. Tunnelbanans ingång är trång och det kan förekomma en rejäl trängsel på morgnarna.

Sona Bedra (Bandhagen, 2020-10-11)

#61

Bäste handläggare,

vi heter familjen Bedra. Vi består av två föräldrar och två små barn. Vi har bott här på Trollesundsvägen 13 sedan september 2007. Byggnaden som kommer att beröra oss mest är hus A, men i själva verket berör det också alla de som bor på den andra sidan av vägen. Hur många våningar tänkte ni bygga egentligen?

Vi valde att bosätta oss här i Bandhagen centrum pga. den gröna naturen som ger oss känslan av att bo mitt i naturen, i lugn och ro (den känslan som Svenska Hus lovade ut - se nedan) Vi kommer inte från Sverige men vi valde att bosätta oss i Stockholm och vi hade varit stolta över att få förmånen att bo i den grönaste huvudstaden i HELA världen.... men är det verkligen så?

2007 citat Svenska Hus: "Aulan Ombyggnation av skolans aula till unika bostäder med stor charm. Bara något år efter nybyggnationen på skolgården byggdes även den tidigare aulan om till bostäder – i de elva unika etagelägenheterna har den höga takhöjden utnyttjats maximalt. Genomgående har vi i ombyggnationerna av skolbyggnaderna bevarat själen i husen och hållit en hög kvalité på material med bland annat trä- och kalkstensgolv. I flera lägenheter har vi har skapat en studio/ateljékänsla och i de öppna ytorna med högt i tak och stora fönsterpartier finns stora möjligheter att vara kreativ. I området finns en stor skyddad innergård med stora vårdträd och ekar. Även runtom omges bostäderna av grönområden - och att t-banestationen ligger granne med området, har även inneburit ett mycket lågt bilberoende och en lugn boendemiljö. "Jag vill gärna fråga: är det inte så att stadsmuseet har grönklassificerat Bandhagens fd skolbyggnad? Hur är det möjligt att ni planerar att omge 50-tals byggnaden med icke-matchande billiga byggnader? Och "begrava" byggnaden mitt i de nya super ettor och ev. tvåor? Jag har frågat stadsmuseet vad grönt klassificerat betyder - och det är näst högsta klassificering, medan den som är högst inkluderar slottet och stadsmuseet ... så grönt klassificerat är HÖGT värde.Det som kommer att störa oss också är att grannarna som kommer att ha fina balkonger med stora fönster rakt mittemot oss kommer att stirra direkt på oss, när vi vaknar, när vi går från duschen till sovrummet - direkt i sovrummet och köket. Det betyder att vi kommer att behöva skaffa gardiner eller vi måste tänka på vem som ev. kan se oss. Privatliv - noll.

Ett annat problem är också själva byggprocessen. Om ni ska spränga och bullra här med maskiner bredvid våra fönster i flera år, kommer våra små barn att bli jätterädda! Och här har vi alla små barn. Kom och se det på sommaren när alla är ute och springer i skogen som ni tänker hugga bort!

Ett av de viktigaste problemen kommer att vara vår dagsljus i lägenheten. Byggnaden med fyra våningar (eller 6 våningar med fläktrum, dvs. 7 våningar???) kommer att ta hela morgonsolen från oss. Jag vill påpeka att hela Trollesundsvägen 13 har jätte lite ljus i vardagsrummen, nästan noll hos oss. Ni är välkomna att komma och kolla hur det kommer att påverka oss och se hur ni skulle gilla att bo i ett slags bunker!NATUREN heter nästa synpunkt- Vi förstår inte att ni vill förstöra naturen! Det finns fåglar här ute, varje morgon såg jag har ett vackert rådjur, en gång såg jag en räv springa förbi. Massor med ekorre, fågelbon och insekthus. Fina träd, buskar och vilda jordgubbar, grannarna rastar sina hundar här i lugnt och ro - varför vill ni att vi bor så trångt här?!

Sanningen är att rådjur kan vi redan glömma bort. Ni skrämde de bort, när ni började gräva och köra era maskiner på grusplanen bredvid Bandhagenshallen. Nu hittar vi istället de vackra rävar, harar och grävlingar påkörda på motorvägens kanter HÄR i Bandhagen centrum! . Det är väldigt störande, kan ni tänka på detta? När ni tar bort staketet för att kunna bygga - kan ni inte begränsa passage inte bara för människor utan också för små djur? Det säkert kostar extra men det är värd det! Grusplanen var en plats där våra barn brukade samlas, lekte med vind drakar, cyklade och spelade "Spökar"!Sist men inte minst måste jag nämna problemet med kollektivtrafik: Bussarna i området blir helt fullsatta och det blir svårt att åka till och från jobbet, när man tänker på de ungefär 400 * 2 nya invånare. Tunnelbanans ingång är trång och det kan förekomma en rejäl trängsel på morgnarna.

Fråga: Hur många år tycker ni att vi kommer att andas byggdamm här? Kom och titta på våra bilar som står på parkeringar. De är dammiga som tusen. Tänk på att det är vi som får all smuts i våra lungor. Vi bor nära Högdalens återvinning station, har ni sätt hur mycket rök släpper den stora höga skorsten i närheten av återvinningstation?Mvh

Soña,

Sona Bedra (Bandhagen, 2020-10-11)

#65

Först och främst våran natur!!! Det skapar trängsel i området och jätteträngsel i kollektivtrafik vilket vi har redan nu. Skolan och förskolor. Det finns ju problem redan idag med att få plats på förskolan. 28 skolelever i klassen, ska det bli mer?!

Olga Gurpa (Enskede, 2020-10-12)

#68

All växtlighet håller på att försvinna. Ni har/tänker kapa 9-16 lindträd som är otroligt viktiga för bin & humlor.
Stockholm behöver fler bostäder absolut, men nu är det fullt i Stureby och Bandhagen.
Vi vill också ha det gröna!

Marlene Pedersen (Enskede, 2020-10-12)

#69

Jag skriver under pga av att vi kommer att få mindre ljus insläpp skymt utsikt insyn i andras lägenheter samt natur förstörs. Barnen har färre öppna ytor att leka. Det blir mycket trängsel i trafiken.

Silvie Horváthová (Stockholm , 2020-10-12)

#71

Skriver under för att jag är emot att fina Högdalen/ Bandhagen byggs sönder! Det blir tätare och tätare mellan bostadshusen och dom blir högre och fulare för varje bygge! Det finns inte parkeringsplatser till alls och inte heller plats inkollektivtrafiken.Bandhagen och Högdalen är på väg att gå under.Bevara istället charmen, grönskan och det lugna tempot som fanns här tidigare!

Ulrika Säll (Bandhagen , 2020-10-12)

#74

Det blir tätare och tätare mellan bostadshusen och det förstör grönområden och gör Bandhagen mindre roligt att bo I!

Eva Nordling (Bandhagen, 2020-10-12)

#75

Dela denna namninsamling på Facebook, då kommer fler att skriva under!

Valborg Lindmark (Bandhagen, 2020-10-12)

#76

Be era familjemedlemmar att skriva under denna namninsamling!

Maria Krans (Sollentuna, 2020-10-12)

#79

Jag tycker det är viktigt att ta tillvara natur och gångstråk i vårt område.

Johanna Palm (Bandhagen , 2020-10-12)

#84

Det byggs redan alldeles för mycket i området.

Tiina Kosela (Bandhagen, 2020-10-12)

#86

Vi är emot planen om att bygga fler hyresrätter intill gamla Bandhagens Gymnasium! Vi tror att det kommer att finnas tillräckligt många nya bostäder efter de redan påbörjade byggena i Enskede-Årsta-Vantör.

Vi vill behålla våra öppna ytor, ljusinsläpp, träd och natur kring våra boenden.

Vi är emot all skövling av naturmark och all den förtätning/trängsel som de planerade bostäderna kommer att medföra. Trängsel både i kollektivtrafiken samt i området.

Vi vill bevara ett historiskt hus som ger karaktär till vår ort och vi vill bevara fastigheten som är grönmärkt av Stadsmuseet i Stockholm vilket innebär “särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt”.

Vi kräver att kommunen ser över stadsplanen för området en gång till samt bevara historiska byggnader/natur som dom är!

Björn Ericson (Stockholm, 2020-10-12)

#88

Det är redan nu så tätbebyggt det kan bli. Trängseln på SL kan inte bli värre än den är.
Kommunikationerna för boende måste förbättras innan man bygger nytt. Snart inga grönområden kvar. De som bor här flyttar. Andra-och tredjehands uthyrningen har tagit över. Bl a hos familjebostäder.

Victoria Vestermark (Bandhagen , 2020-10-12)

#94

Jag bor i Bandhagen och tycker den gamla gymnasieskolan med de gamla tallarna ger ett jättevackert och välkomnande intryck till Bandhagen. En unik byggnad! Det har byggts något groteskt i Bandhagen medan i Stureby blir det ramaskri vid bygget av några radhus.

När jag själv kontaktade kommunen för att beskära ett träd och ta ner en gren som växte in över vår förenings tomt så blev det nej pga ”viljan att bevara den biologiska mångfalden”. Men detta argument gäller tydligen inte alla.

Anna-Frida Rodin (Stockholm , 2020-10-13)

#96

Både flora och fauna ( inklusive människor) behöver (livsnödvändighet) tillgång till naturlig mark och ljus .
Att förtäta skulle vara att sänka levnadsstandarden.
Från en förälder som ofta hälsar på sin dotter boendes i Bandhagens gamla gymnasium.

Eva Hillarp (Arvika, 2020-10-13)

#103

Boende i huset.

Ida Ekstrand (Bandhagen , 2020-10-13)

#116

Stoppa explolateringen av Bandhagen.

Lovisa Lindmark (Bandhagen, 2020-10-13)

#117

Dela detta med era partners, barn, kollegor och på Facebook, för att då får vi fler namnunderskrifter!

Linnea Stamstedt (Bandhagen, 2020-10-13)

#118

Dela detta på Facebook och Twitter!

Johanna Levander (Bandhagen, 2020-10-13)

#119

Meddelande till Kommunfullmäktige: Sluta förstör våra naturtillgångar!

Marie Miles (Bandhagen, 2020-10-13)

#121

Den fina 50-tals byggnadens karaktar kommer att försvinna om husen byggs!

Ylva Nordgren (Bandhagen, 2020-10-13)

#122

Dela detta på Facebook och andra sociala medier eftersom att då kommer fler vilja skriva på!

Therese Lidmark (Stockholm, 2020-10-13)

#127

Grönområden är VIKTIGA för trivseln psykiskt och fysiskt!!!

Christina Grape (Bandhagen, 2020-10-13)

#132

Grönytor och träd är livsviktiga - inte mera bilar och trängsel -- satsa istället på att öppna Högdalshallen - det kan inte ta 4 år att renovera bassängerna när det samtidigt går att bygga och färdigställa jättestora höghus i området runt omkring?!

Irmeli Kuusela (Bandhagen, 2020-10-14)

#133

Jag vill INTE att man bygger bort gröna ytor. De behövs för att vi, våra barn och barnbarn ska kunna andas och röra på oss.

Gunilla Sjölin (Stockholm , 2020-10-14)

#138

Bygg inte Så tätt? Framför allt så är det ju redan pågående byggen av fler hus varför trycka ihop fler och göra det trångt, skövla den fina natur som gör att folk vill bo där

Ida Andren (Stockholm , 2020-10-14)

#153

Stötta bevarandet av denna kulturminnesmärkta byggnad samt tillhörande grönområden.

Annika Sund (Umeå, 2020-10-16)

#160

Förtätning är ett elände. Tar bort ljus, parkmiljöer, ersätter med byggnader och hårdgjorda ytor. De ej förtätade ytorna är samhällenas gröna lungor. Vill vi verkligen ta bort dessa?

Erik Karlsson (Stockholm, 2020-10-17)

#161

Det byggs alldeles för mycket
I våran området.

Jolanta Bardzinska (Bandgagen, 2020-10-17)

#162

Sluta bygga på varje liten grön plätt i söderort! Vi behöver träd och grönska !

Lina Bergstedt (Stockholm , 2020-10-18)

#167

Fel att bygga så nära ett annat bostadshus

Olof Elfwén (Stockhom, 2020-10-18)

#169

Det blir för mycket folk på för liten yta och arbetet kommer störa alla boende så att man inte kan bo kvar under bygget

Anna fabia Af Enehielm (Bandhagen , 2020-10-18)

#174

Det är redan en massiv förtätning i Bandhagen. Väsentlig försämring för boende i huset gällande utsikt och insyn, skuggade lägenheter. Långvariga störningar under bygget. Förminskade grönytor.

Maria af Enehielm (Stockholm, 2020-10-18)

#198

Jag bor i huset och det kommer påverka min bostad

Alexandra Welin (Bandhagen, 2020-10-19)