Stoppa nedläggningen av Nordskogens skola

Kommentarer

#4

Jag vill att mina barn ska få en bra och trygg start i en mindre skola, där gården är mindre och mindre barn ute på rasterna. Har själv blivit mobbad i skolan och vill absolut inte att mina barn ska riskera att bli det också. En av riskerna med större gård som på Stensholm är att lärarna inte ser barnen lika lätt, det finns mer gömställen. Vad görs för utvecklande aktiviteter när något barn har gått i ex 4-5 år och tröttnat på de vanliga rastaktiviteterna???? SNÄLLA LÅT BÄSTA NORDSKOGENS SKOLA VARA KVAR SOM F-3!!! 🙏🙏🙏🙏🙏

Anna Dahlgren (Huskvarna , 2020-09-03)

#9

Jag skriver självklart under därför att: Det verkar inte finnas något riktigt bra argument om varför de ska lägga ner Nordskogens skola. Barnen visar oro/rädsla för att behövas ryckas bort från en skola som endel av dem de precis börjat på och precis har vant sig vid. Dålig planering av dem som bestämmer att inte låta barnen slussas ut allt eftersom de slutar 3:an. Barnen är oroliga, det tycker man väl ändå de måste tas hänsyn till?!

Madelene Ram (Huskvarna , 2020-09-03)

#10

Jag tycker verkligen att Nordskogens skola behövs

Ola Florin (HUSKVARNA, 2020-09-03)

#11

Mindre sammanhang gynnar barnen, barnens bästa ska beaktas i alla beslut som rör barn.

Emily Åsén Pettersson (Huskvarna , 2020-09-04)

#15

Jag har barn där ambitionen är att de ska gå på Nordskogen framöver.

Adam Enhörning (Huskvarna , 2020-09-04)

#17

Jag vill att skolan ska vara kvar så att barnen som bor i närområdet får gå sina första skolår på en mindre skola med den trygghet det innebär och som ligger just nära.
Det känns som att den nya skolan och Stensholmsskolan inte kommer att räcka till för alla barn och då måste man förmodligen öppna för skola igen på Nordskogen.

Annika Larlind (Huskvarna, 2020-09-04)

#18

Jag vill att Nordskogens skola ska finnas kvar då det bor många barn i närheten.

Petra Stenqvist (Huskvarna , 2020-09-04)

#19

Två av våra barnbarn går idag på förskolan där. Självklart för deras- och föräldrarnas trygghet att de ska kunna fortsätta på skolan på samma ställe. Det var ju anledningen till att de valde Nordskogens förskola.

Annica Aourell (Jönköping , 2020-09-04)

#24

Små barn mår bäst av att börja skolgången i liten skola. Stora skolor kan verka skrämmande för många ”sköra” barn.

Malin Nyman (Huskvarna, 2020-09-04)

#26

Jag vill att förslaget om ev lägga ner Nordskogens skola ska ses över ordentligt. Att man tar hänsyn till alla barn och föräldrar det kommer påverka. Skolan var en av anledningarna till att vi valde att leta hus på Jöransberg i Huskvarna.

Josefin Hessel (Jönköping , 2020-09-04)

#27

Det är en så bra skola där barnen trivs så bra! Synd att lägga ner en verksamhet som fungerar så bra!

Susanne Byman (Huskvarna , 2020-09-04)

#30

Har haft tre barn i denna skola och bättre skola finns inte. Trygg skola där alla känner alla och tar hand om varandra i en tid där detta behövs mer än någonsin.

Pernilla Starcevic (Huskvarna , 2020-09-04)

#33

Gick själv på förskolan där och har vänner som gått på skolan.

Elin Gannerud (Huskvarna , 2020-09-04)

#39

Viktigt med skola i nära anslutning till sitt hem! Viktigt med en bra start på skolgången på en mindre skola!

Ann Ahlrichs (Huskvarna , 2020-09-04)

#50

Jag skriver under för att ett barnbarn går där nu och nästa år vill vi att vårt andra barnbarn ska få gå på denna härliga, lagom stora skola❤️

Rose-Marie Hermansson (Huskvarna, 2020-09-04)

#51

Vansinnigt dumt att tänka kortsiktigt.

Mats Larlind (Huskvarna, 2020-09-05)

#52

Jag är trött på kommunernas hantering av våra skattepengar. Detta är ett bra exempel, lägga ner en väl fungerande skola för att bygga nytt när ingen har bett om det.

Gittan Gustafsson (Huskvarna, 2020-09-05)

#53

Har tre barn som alla fått en fantastisk skolstart och första skolår på Nordskogens skola. Lungt område, Personal som trivs, Lagom mängd barn, nära kontakt med alla pedagoger och barn på skolan.
Viktigt att värna om det lilla och det som fungerar.
Alla mina tre barn (med som mest 5 års åldersskillnad) har haft samma pedagoger. Att personal stannar på en skola och fortfarande är kvar, säger mycket om en arbetsplats. Där barnen ser att de vuxna trivs, där blir barnen och deras familjer trygga. ❤ Nordskogens skola och dess pedagoger har betytt så mycket för oss.

Camilla Dahl (Huskvarna , 2020-09-05)

#57

Det låter som en väldigt dålig idé

Sebastian Berg (Jönköping, 2020-09-05)

#71

Vi har haft en dotter som gått där innan och en som går nu.
Vi älskar denna skolan!
Många barn trivs väldigt mycket bättre på en mindre enhet med nära relationer och där lärare och pedagoger har bättre möjlighet att ha koll.
En sån här bra skola ger förutsättningar för en fortsatt bra skolgång i många kommande år för dessa elever.
Om man tror att man sparar pengar på att fösa ihop massor med barn på stora skolor, tror jag att man lurar sig själv. Stress och känsla av att försvinna i mängden däremot kan få många små barn att må dåligt under hela sin kommande skolgång.
Det är förfärligt att man väljer att stänga ner en så välfungerande och omtyckt skola!!!
Hoppas VERKLIGEN att man tänker om här!!!!!!!

Anna Magnusson (Huskvarna , 2020-09-05)

#72

Behövs till barnen i området!

Louise Birgersson (Huskvarna, 2020-09-05)

#73

Viktigt att värna om de småskaliga skolorna.Tror att det gangnar trivseln och utvecklingen hos barnen i en miljö där alla blir sedda.

Peter Åsén (Huskvarna, 2020-09-05)

#74

Det är så bra mindre skola som ger barnen den tryggheten som dom behöver i den åldern. Det är just den skolan och Förskola klerkerska villan som gör att det område är attraktivt att bo i och många söker bostäder just här pga det.

Angelina Hermansson (Huskvarna, 2020-09-05)

#78

Liten, trevlig skola som ligger tillgängligt för många att gå till. Gick där när jag var liten.

Monica Blomqvist (Huskvarna, 2020-09-06)

#83

Det är en liten trygg och fin skola som jag hoppas att mina barn ska få gå sina första skolår i. Jag förutsätter också att kommunen tänker långsiktigt och ser till den generationsväxling som sker och kommer ske i området inom några år vilket sannolikt kommer leda till ett ökat elevunderlag.

Matilda Kittendorff (Huskvarna, 2020-09-06)

#85

Jag har själv gått på den skolan
Bättre skola kan man inte hitta ,lungt och skönt och inte så många elever ,man kände sig tryggare på något sätt i den unga ålder !
Varför tycka ihop massa elever i onödan då det finns skolor som är bra

Fiia Wadenrud (Aneby, 2020-09-06)

#87

Närheten till Nordskogens skola var en stor anledning till att vi bosatte oss på Göransberg. Att få höra om dessa planer påverkar oss mycket negativt. Vi blir otroligt missnöjda om detta blir verklighet. För våra barn skulle det innebära en stor trygghet att börja grundskolan på en mindre skola, en trygghet som nu verkar försvinna. Vi är mycket missnöjda om det blir så.

Gustaf Hessel (Huskvarna, 2020-09-07)

#88

En underbar skola som vi i flera generationer gått på 😍

Emma Bontha (Linköping, 2020-09-07)

#89

Liten bra skola där lärare och fritidspersonal får en nära och bra relation till barnen. Detta gör ju att barnen trivs samt känner sig trygga. En liten skola ger ju förutsämingar för att alla barn blir sedda och får den hjälp och stöd dom behöver.

.

Daniel Roos (Huskvarna, 2020-09-07)

#90

Jag tycker Nordskogen ska finnas kvar för det är en liten trygg skola .både jag min pappa mina barn har gått där .

Anna Viktoria Wadenrud Nygren (Huskvarna, 2020-09-07)

#91

Mina barn går skolan och den är fantastisk

Anna Wadskog (Jönköping , 2020-09-07)

#92

Jag har gått på Nordskogen likväl som mina barn. Med så många barnfamiljer i närområdet är skolan en självklarhet! Närheten till skolan är så viktig, både för barnen, föräldrarna och miljön. Låt skolan leva!

Birgitta Lennox (Huskvarna , 2020-09-07)

#93

Skolan är underbart belägen vilket bara det skapar lugn, trygghet och harmoni. Det behövs för att lära sig bli en del av dagens intensiva liv. Att gå i lågstadiet på en skola och sedan byta till mellanstadiet för att börja pål en större skola gör underverk för eleverna då de övas i eget ansvar, nya vänner etc. Bor i nu i Lund (men gick som barn på Nordskogens skola på 80-talet) och är lärare och vi ser vinster i att de barn från mindre skolor blir trygga i mindre antal under de fyra första åren De från stora skolor med 50 elever i varje grupp missar trygghet och har ofta svårt att få in alla elever i gruppen och utanförskap syns tydligt och är svårt att hantera. Mindre skola skapar gemenskap och att alla är välkomna. Eleverna i tidig ålder lär sig att bygga broar oavsett sociala eller etnisk bakgrund.

Maria Kågebäck (Lund, 2020-09-08)

#97

Jag vill veta att Nordskogen läggs ner på bra grunder, inte att det sviktande elevunderlag de närmaste året.

Skolan är en väl fungerande skola där barn i alla åldrar känner sig trygga och leker fint över årskullsgränserna. Det är nära för barnen som på Jöransberg, de kan gå eller cykla till skolan redan i tidig ålder vilket stärker deras självförtroende och känslan av att kunna saker själv. Barnen växer.

Istället kommer alla föräldrar behöva skjutsa lågstadiebarnen till Stensholm som då kommer öka trafiken vid skolan och skapa en otrygg miljö för alla andra barn.

Jag vill veta att man tagit hänsyn till alla aspekter och har lite långsiktighet i planen. Inte bara det ekonomiska perspektivet och att det är lättare att resurplanera.

Maria Holgersson (Huskvarna, 2020-09-08)

#98

Jag har vänner vars barn det berör

Maria Gustafsson (Kaxholmen, 2020-09-08)

#100

Närheten till skolan och den trygghet som det ger under barnens första skolår betyder oerhört mycket för en bra start av ett livslångt lärande. Jag har så många vänner vars barn har gått på den här skolan och som alla bara har haft gott att säga om den. Stordrift må ha sina fördelar, men inte alltid idealiskt för våra barn. Låt skolan vara kvar för kommande generationers skull!

Ingela Carlson (Huskvarna , 2020-09-08)

#106

Mindre skolor skapar mer trygghet

Frida Thyrén (Halmstad, 2020-09-09)

#107

Mina syskonbarn går där!

Emma Thyrén (Stidsvig, 2020-09-09)

#114

Att inte ha en skola i närområdet kommer öka bilresandet när alla måste skjutsa barnen till en skola längre bort som inte är påvägen mellan hemmet och jobbet. Låt skolan vara kvar där barnen finns!

Erik Blomdahl (Huskvarna, 2020-09-09)

#116

Jag har gått på nordskogen och tycker skolan är bra belägen och väldigt charmig.

Viktor Vikhed (Huskvarna, 2020-09-09)

#122

Jag skriver, för att mina barnbarn ska få en bra, och trygg skolstart i livet. Jag tillhör en av de elever som var bland de första som började på den då nybyggda skolan på 70-talet på Nordskogen. Alla våra tre barn har startat sin skolgång på Nordskogens skola, det har varit en trygg och bra skolstart för alla våra tre barn. Att få möjligheten att få börja på en liten skola de första skolåren kan vara en bra grogrund för att bygga upp en god självkänsla, som är viktig för framtiden.
Så snälla tänk gärna över Ert beslut både en och två gånger.
En farmor och farfar som bryr sig om sina fina barnbarn

Eva-Karin Sandahl (Huskvarna , 2020-09-09)

#123

Mina systerbarn berörs av denna nedläggning.

Camilla Grönberg (Helsingborg , 2020-09-10)

#125

Jag tror på mindre mer personliga skolor.

Reine Himmer (Jönköping , 2020-09-10)

#127

Jag har bott upp på Jöransberg, inte själv gått men lillebror gick på skolan o vet hur bra det var för honom med att skolan låg så nära.

Petri Halonen (Jönköping , 2020-09-10)

#128

För jag tycker inte myndigheter har rätt o trampa på medborgarna på detta sett

Pierre Persson (Nässjö , 2020-09-10)

#133

Alla små barn skulle få gå ingen liten skola oavsett för trygghetens skull och för att faktiskt lära sig tycka om skolan i lugn och ro!

Sari Joelsson (Jönköping, 2020-09-10)

#135

Jag har bekantas syskon som gått på skolan

Viktoria Bergqvist (Helsingborg, 2020-09-10)

#146

Jag har har en nu och har haft barn på Nordskogens skola. Fantastiskt bra skola med engagerad personal. Lagom stor skola.

Lars Magnusson (HUSKVARNA, 2020-09-10)

#147

Jag ser hur bra mina barnbarn har det på denna fina förskola och skola. Lagom stor Det blir inte så anonymt mer familjärt.

Britta Holgersson (Nässjö , 2020-09-10)

#148

Skolan och personalen är helt underbar! Jag har själv gått på skolan likaså mina tre barn var av den minsta fortfarande går på skolan i klass tre.

Kristina Lennings (Huskvarna , 2020-09-10)

#149

Mina barn barn går där

Walter bondesson (Klippan, 2020-09-11)

#155

De små skolorna fostrar trygga barn

Katarina Johansson (Husqvarna , 2020-09-11)

#158

Låt barnen ha kvar sin skola , låt barnen ha kvar sin trygghet. Låt skolan vara kvar.

Anna Midler (Huskvarna , 2020-09-11)

#169

För att mina syskonbarn ska få gå på Nordskogens skola.

Carolina Hessel Bjurgren (Stockholm , 2020-09-11)

#170

Jag vet att barn som får gå på mindre skolor mår bättre än de som tvingas gå på större skolor.

Elisabeth Bjurgren (Huskvarna , 2020-09-11)

#171

Ytterligare en blunder i kommunens spariver

Anders Aourell (Jönköping, 2020-09-11)

#173

En fantastisk skola som måste finnas kvar

Annelie Rydberg (Huskvarna , 2020-09-11)

#174

Det är en bra skola och där gick jag själv

Alexander Jonasson (Lekeryd, 2020-09-11)

#180

En fantastik skola. Vore hemskt om framtida barn inte får chansen att gå där. Trygghet, genuint och stabil uppväxt.

Mimmi Hermansson (Huskvarna , 2020-09-11)

#195

Jag är uppväxt i huskvarna. Och flera av mina syskonbarn går på skolan som jag tycker är en lagom stor och trygg skola.

Rikhard Åsén Pettersson (Blidsberg, 2020-09-12)Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook