Resurskravet bort från den kommande funktionshinderlagen

Kommentarer

#1804

Tuohan on syrjintää, sama kuin rasismi joka on Suomessa kielletty.

(Pöytyä, 2019-06-26)

#1805

Päättäjä:

Kuvittele itsesi tilanteeseen, jossa ajatuksesi ja järkesi toimii kirkkaasti, mutta olet menettänyt puhekyvyn. Näin voi tapahtua vaikka yhtäkkisen aivohalvauksen seurauksena, mikä onkin melko tavallista päättäjien ikäluokassa (pääsääntöisestihän olette varttuneempaa väkeä).

Onnistut kuitenkin joko sinua rakastavan (toivottavasti sinulla on sellainen, voi osoittautua kultaakin kalliimmaksi, siis jos on ) avustuksella, tulkin tai jollain muulla tavalla kommunikoimaan ja esittämään toiveesi selkeästi, MUTTA koska puhut koneen tai tulkin välityksellä, sinun toiveitasi ei oteta huomioon.

Loukkaantuuko ihmisarvosi, koetko olevasi järjestelmän uhri ja koet avuttomuutta ja epäoikeudenmukaisuutta ennestään vaikeassa tilanteessa? Suorastaan kiroat lain epäoikeudenmukaisuuden ja että sitä tulkitaan, no miten tulkitaan eri kunnissa.

No ei hätää, älä pillitä, Suomessa on paljon kohtalontovereita, jotka eivät saa heille laillisesti kuuluvia palveluita, joten saat varmasti vertaistukea heiltä...paitsi ehkä päättäjät, jotka eivät ole korvaansa lotkauttaneet toimiessaan tehtävässä, jossa olisivat voineet jotain asialle tehdä.

Nyt on menossa monta oikeusjuttua, hienoa että uupuneet vammaiset läheisineen vielä jaksavat, eikö niin? Säästyypähän sekin hoitomeno yhteiskunnalta, ajattelet. Inhimillisestä kärsimyksestä tuskin olet kuullutkaan ja ainakaan et ymmärrä miten kauas lähipiirissä inhimillinen kärsimys voi ulottua ja jopa syrjäyttää (taas yhteiskunnalle kalliisti sekin) läheisen, sairaan tai jonkun muun.

Tuomioistuinjuttuja tästäkin aiheesta riittää, mutta onko oikein kuormittaa jo liitoksistaan natisevaa oikeusjärjestelmäämme sinänsä turhilta jutuilta? Ei ole ihan halpaa sekään.

Aina olen peräänkuuluttanut niitä kuuluisia vaihtoehtolaskelmia, joihin muuten tarvitaan niitä ruohonjuurella toimivia ihmisiä mukaan punnitsemaan seurauksia ja laskemaan kustannuksia ja joita joku laskentaihminen talousosastolla ei voi ilman tätä ruohonjuuritason käsitystä ja kokemusta laskea.

Veikkaanpa ilman laskemista oman kokemukseni ja Oikeutta ja neuvontaa ry -yhdistykseen tulleiden yhteydenottojen perusteella, että miinukselle menee ja rankasti. Kustannukset lisääntyvät yleensä toisaalla, kun jostain otetaan pois/ei anneta, sellainen ketjureaktio. Olethan kai joskus pelannut Dominoa, siis sellainen ketjureaktio, kun ensimmäinen palikka kaatuu, kaatuu toinen, jne.

Vammaisille ja sairaille, sekä läheisille toivotan voimia jaksaa taistelua oikeuksien puolesta ja erityisesti sitä kuuluisaa suomalaista SISUA tämän asian, lain saattamiseksi oikeudenmukaiseen ja kohtuulliseen muotoon!

(Espoo, 2019-06-26)

#1820

Käsittämötöntä, että tällaista adressia joudutaan keräämään! Kun kaikkein heikompien oikeuksia joudutaan näin ajamaan tulee uskon puute lakeihin ja niiden säätäjiin. Tasavertainen kohtelu ja ihmisarvoinen elämä pitäisi olla itsestäänselvyys ja lailla turvattu. Karmivaa, millaiset tyypit niitä lakeja oikein säätävät. Mutta niinhän tämä maailma pelaa; rahaa ja valtaa palvelemaan tehdään myös lait. Ihmisen arvo mitataan sen mukaan, kuinka tuottava hän on yhteiskunnassa. Kylmää kyytiä niille, joille muutenkin on osunut kasapäin vaikeuksia jo elämänsä alusta saakka. Tähän tarvitaan nyt muutos!

(Valkeakoski, 2019-07-10)

#1824

Ehdottomasti tällaiset rajaukset pois ja oikeuksia lisää! Eriarvoisuus on todella huomattavaa jo nyt eri sairauksien kohdalla mikä on täysin väärin eikä ainoa peruste voi olla esim liikuntakyky vaan mm näkymättömät vammat toimintarajoitteineen esim aivovamman ja muut suorituskykyyn vaikuttavat vammat ja sairaudet tarvitsevat yhtä lailla avustajaa kuin esim kuuro tulkkia. Aivan vastaavista asioista kyse jos toiminnanohjaus esim ei toimi ja toimintakyky vaihtelee huomattavasti etkä pärjää.

(Turku , 2019-07-13)

#1842

Henkilökohtaista apua on subjektiivinen oikeus kaikille. Avustajaa lisää mahdollisuuksia toimimaan omatoimisesti yhteiskunnassa. Kaikilla ei valittettavasti ole samaat mahdollisuudet saada henkilökohtaista avustajaa, vaikka se lakitekstissä lukee niin.

(Hirvensalo, 2019-08-08)

#1891

Jokaisella meillä pitää olla oikeuksia.

(Janakkala, 2019-10-06)

#1912

Tätä asiaa pitää viedä eteenpäin. Pidetään huolta heistä, jotka eivät itse yksin pysty vaikuttamaan asioihinsa.

(Helsinki, 2019-10-13)

#1919

Rahat kansalle ja pois edustajien taskusta!

(HELSINKI, 2019-10-15)

#1925

Oikeutta vammaisille! T. Autistisen pojan äiti

(Espoo, 2019-10-15)

#1931

Kaikki omaishoitajat hoitajat tarvitsevat tuen. Omaishoitajan tukea pitää korottaa se on hävettävän pieni. 24/7 on raskasta, lakisääteinen 3vrk ei riitä jaksamiseen!.

(Keitele, 2019-10-15)

#1940

Ajatelkaa vähemmistöön kuulumista omalle kohdallenne! Tunnustelkaa sisikunnassanne olisiko "aivan sama" huolehdittaisiinko teistä missään määrin, tekö pärjäisitte oikeudetta, tasa-arvoa vaille? Haloo!

(Turku, 2019-10-16)

#1956

Avustajat niitä tarvitseville. Apu on helppo evätä kun ei ole joutunut itse sitä kokemaan.

(Äänekoski , 2019-10-19)

#1958

Tehkää nyt viisaita päätöksiä, ajatellen vammaisia ja omaisia. Itsemääräämisoikeus on vain hieno nimi, sen voi sitten poistaa, jos ja kun sitä ei noudateta!

(Lahti, 2019-10-19)

#1981

Kaikille 💝🙏samat ihmisoikeudet itsenäiseen tai mahdollisen itsenäiseen elämään. Ja että jokaista kuunnellaan ja kunnioitetaan omien asioiden järjestelyissä, hoidossa ym. asioissaan!

(Kuopio, 2019-10-28)

#1991

Pidän peukkuja.

(Helsinki, 2019-11-14)