Stå upp för Sigtuna Kulturskola.. Nu räcker det med nedskärningar i budgeten

Kommentarer

#1

Sverige blir kallare. En kulturskymning drar in över landet. De andliga och spirituella värdena i livet ska saneras bort. Vi måste ta upp kampen för kulturen.
Men stöd Sigtuna kulturskola. En finare skola finns inte i Sverige! Låt den fortsätta lysa som ett exempel över hur en kulturskola borde se ut i alla kommuner.

Susanne Fallqvist (Sigtuna, 2019-03-12)

#8

Vi har en av Sveriges bästa Kulturskolor i kommunen, omtalad i musikervärden. Vi borde vara stolta och rädda om den!

Mia Sturland (Märsta , 2019-03-12)

#9

Vad är det för fel på borgerliga politiker? Varför är ni så kulturfientliga?

Torbjörn Cervin (Djurås , 2019-03-12)

#16

Kulturskolan är mina söners hela liv. Att få träffa så engagerade pedagoger som lär eleverna så otroligt mycket är fantastiskt ❤️

Magdalena Röyttä (Sigtuna, 2019-03-12)

#20

Bevara kulturskolans unika arbete!

Anders Westermark (Storvreta, 2019-03-12)

#27

Kulturskolan är viktig! Dramalek, musik och skapande är uttrycksformer som barnen behöver lära sig och utveckla för sin egen och samhällets framtids skull.

Cecilia Klockare (Hägersten, 2019-03-13)

#30

Låt alla barn på lika villkor få utöva kultur och få utvecklas i konstnärligt. Det finns mycket forskning som visar nyttan av att få utöva musik, konst och dans.
Montera inte ner kulturskolorna.

Kerstin Ytterberg (Södertälje, 2019-03-13)

#32

För allt fantastiskt arbete som görs av kulturskolan för att få barn o ungdomar att fortsätta lära och växa. För den glädje och kunskap som delas. För engagemang o förmåga att se alla elever. För att ge en meningsfull fritidssysselsättning samt för alla de skolprojekt som görs. Kulturskolan behövs!

Ulla-Britt Wall (Märsta, 2019-03-13)

#38

Varför förstöra något bra?

Anna Hansson (Märsta, 2019-03-13)

#40

Kulturskolan är en viktig mötesplats för många barn och unga där de genom att skapa tillsammans kan berätta om vår samtid. Att satsa på kulturskolan är därför att satsa på demokrati, dialog och mångfald.

Elsa Szatek (Stockholm , 2019-03-13)

#41

Kulturskolan i Sigtuna är helt fantastisk, och allt den gett mig genom åren är helt ovärderligt!! Men man har länge behövt kämpa i motvind för att få utföra den verksamhet man är så bra på. Kommunen har tidigare visat att de inte värdesätter eller respekterar kulturskolan och deras arbete, t.ex. genom att ta rum i den nya lokalerna som skulle användas för undervisning och göra om dem till kontor för kultur- och fritidsförvaltningen, och nu igen med den nya budgeten. Respektlösheten inför människors hårda arbete som kommunen visar prov på gör mig otroligt arg.

Johan Swartling Sennhed (Märsta, 2019-03-13)

#47

Felaktig prioritering!
kulturfokuset utomordentligt viktigt för våra barn

Mikael Lundgren (Steningehöjden, 2019-03-13)

#51

Jag skriver under eftersom kultur skolan gjort otroligt mycket för mig under mina högstadie år och alla lärare har alltid varit trevliga samt det är en plats då kommunens barn/ungdomar kan samlas för att göra den sak de gemensamt tycker är rolig och utvecklas tillsammans

Sofia Hallström (Märsta, 2019-03-13)

#60

Utan möjlighet som jag fick att lära mig spela ett instrument, vara med i ensembler och orkestrar på Sigtuna kulturskola så hade jag inte jobbat som heltidsmusiker idag. Det är oacceptabelt med nedskärningar i en redan liten budget.
Fler barn och unga måste få en chans att lära musik/dans/teater m.m, inte färre!

Jonas Viklund (Stockholm, 2019-03-13)

#63

Arbetar själv på kulturskola och vet hur viktig denna verksamhet är för barn och ungdomar

Rebecca Rusz (Stockholm, 2019-03-13)

#65

Den kulturella nedrustning som nu sker, både nationellt ock lokalt, är en katastrof!

Carl-Henric Qvarfordt (Stockholm, 2019-03-13)

#66

Sigtuna Kulturskola har under lång tid varit en av de mest framstående kulturskolorna i Sverige med enastående lärare. Jag är en gammal elev som tagit del av verksamheten under många års tid.

Kommunalrådet hävdar att de vill göra Sigtuna tryggare. Att skära ner på kulturskolan är inte en trygghetsåtgärd utan tvärtom. Var ska ungdomarna ta vägen när de inte har råd att göra aktiviteter efter skolan. Kulturskolan är nyckeln i att bygga ett framtida samhälle för alla inte bara de rikaste.

Juhán Stålka (Roserberg , 2019-03-13)

#86

Kulturskolan gjorde det möjligt för mig att upptäcka min sångröst och även att ja fick utveckla mitt intresse för teatern ja är evigt tacksam för kulturskolan i Sigtuna & Märsta.

Elsa Linn Holmberg (Göteborg, 2019-03-13)

#90

Kulturskolan är den viktigaste platsen för så många ungdomar. Det jobb kulturskolan gör bidrar med så mycket mer än bara spela eller sjunga ett instrument. Personlig utveckling, ett sammanhang, självförtroende.

Kenneth Burman (Nynäshamn, 2019-03-13)

#91

Jag skriver under på grund av att Sigtuna kulturskola behöver alla dessa pedagoger och tjänster som kommunen vill spara in på! Det underlättar i så mångas vardag att få uttrycka sig estetiskt och för många är det den enda gången i veckan som de känner att de passar in, der vore synd och onödigt att förhindra det.

Vanessa Pettersson (Stockholm, 2019-03-13)

#93

Kulturskolan i Sigtuna har varit viktig för mig på olika sätt under hela mitt vuxna liv. Det känns tråkigt att man nu förstör det positiva som kommunen byggt upp och många bidragit till under många år.

Bo Frick (Uppsala , 2019-03-13)

#98

Som gammal elev anser jag att Kulturskolan måste få fortsätta utan neddragningar pga och tack vare allt fantastiskt den uträttat under alla år!

Niklas Linder (Norrköping, 2019-03-13)

#103

Skamligt att man ska förstöra för barnen som går på skolan, vad ska de göra istället? Skolan bidrar till så mycket positivt till barnen och lärarna som jobbar där. Att man ska göra kulturen till en klassfråga är otroligt dåligt och bidrar inte till en mångfald.

Jonas V********* (St************, 2019-03-13)

#106

Musik er en gave

Camilla Sand (København, 2019-03-13)

#109

Stoppa alla nedskärningar av Kulturskolan - den behövs för att orten ska leva och invånarna må bra!

Ragnhild Dominique (Norrtälje, 2019-03-13)

#110

Den samlade Kulturskolan har ett oslagbart utbud: kompanjonlärare, kulturpool, ämneskurser och ensembler. Besparingar, höjda avgifter, kulturcheckar och liknande hotar dutvuder och minslae tillgänglighet. Oställwr för atr vara en mötesplats i en splittrad kommun blir det en exklusiv verksamhet för några få.

Anna-Karin Sundmark (Rosersberg , 2019-03-13)

#111

Kulturskolan förändrar människors liv, den förgyller uppväxten och skapar mening. För mig personligen har den varit totalt avgörande - tack vare den går jag idag på musikgymnasium och satsar på ett liv som yrkesviolinist. Kulturskolans verksamhet borde stöttas och hyllas istället för att motarbetas. Det är viktigt att vara rädd om det fina i världen.

Louise Rosenholm (Märsta, 2019-03-13)

#113

Otroligt att man vill urholka kulturskolan som har gjort och gör ett jätte bra jobb med både barn och vuxna. Har alltid känt mig stolt över att vi har en så bra fungerande verksamhet som kulturskolan i vår kommun. Idag ska vi på Cirkus finemang med våra sex åringar som jag sett fram emot. Skäms över sittande politiker!!!

Eva Bragsjö (Märsta, 2019-03-14)

#117

Nu får det räcka med nedskärningar! Jag var själv en av de som drabbades av utmattning och hade möjlighet att få gå på dessa kultur och hälsa mötena. Vilket gjorde att jag orkade härda ut på min arbetsplats ett tag till. Tyvärr dras det in på pengar på alla sätt och vis i denna kommun så jag valde tyvärr att lämna för min hälsas skull. Nu är mina barn så pass stora att de kan ta sig till kultur om det skulle anordnas något, men ju mer det dras in ju mindre är chansen att mina barn får uppleva vad en kulturskola är för något.

Veronica Norén (Sigtuna, 2019-03-14)

#122

Jag är lärare på Kulturskolan Lund och bekymrar mig över dessa nedskärningar som sprider sig som en svampinfektion över Sverige!

Andreas Tillborg (Lund, 2019-03-14)

#124

Lyhördhet, samspel och gemenskap är egenskaper som behövs i samhället idag! Det upplever man när man spelar tillsammans, spelar teater eller sjunger i kör. Kulturskolan ger våra barn o ungdomar så mycket mer än "bara kultur".

Maria Hansson (Märsta , 2019-03-14)

#131

Jag tycker det är dåligt att kommunen inte vill ge barn- och unga chansen att utveckla sina intressen, enbart de rika kommer att ha råd och med tanke på hur det ser ut i dagens samhälle så blir majoriteten utan. Att höja avgifter, ta bort syskonrabatten och fler ämnes rabatten var illa nog. Men att dessutom skära ner på personalen... Borde finnas annat att skära ner på tex arvoden/löner för politiker...

Sargit Sundström (Märsta , 2019-03-14)

#136

Kulturskolans verksamhet är absolut nödvändig för barnens mångsidiga utveckling!

Linda Hildebrand (Märsta, 2019-03-14)

#137

Vi behöver vår kulturskola som den är!

Britt-Marie Nilsson (Märsta, 2019-03-14)

#139

Jag är själv elev på en kulturskola och försåte hur viktig det är med tillräckligt av lärare och andra resurser för att få en så bra skolgång aom möjligt. Att ens intresse verkligen tas på allvar pch att man får spenadera tid med det man älskar.

Fanny Tolkstam (Örebro, 2019-03-14)

#142

Jag vet hur otroligt viktig kulturskolan är. Utan den hade jag inte varit den människa och professionella musiker jag är idag.

Linnea Hällqvist (Falun, 2019-03-14)

#146

Jag skriver under på detta! Absolut! Arbetar inom förskola och nedskärningarna är totalt vansinniga!

Ann-Charlotte Öhman (Sigtuna, 2019-03-14)

#147

Att skära ner på kulturskolan kommer få många konsekvenser, speciellt att många barn slutar med instrument dans eller teater och därför både kan tappa konditionen men också kreativiteten och kunskapen. Inte ok.

Sandra Österlund (Sigtuna kommun?, 2019-03-14)

#151

Jag tror på musikens/kulturens läkande, upplyftande och uppfostrande kraft.
Utan denna kraft skulle många av våra elever inte må så bra som de gör idag.
Så de skulle kanske bli en kostnad för samhället istället för en underbar tillgång!
Det är bara att matematiken i den kalkylen är svår att förstå sig på för den som aldrig har fått ta del av den kraften...

Dorota Frick (Uppsala , 2019-03-14)

#152

Jag skriver under eftersom att jag anser att kulturskolan är väldigt viktig och jag anser att det ger mycket till unga människor att de har tillgång till en fristad där de kan utrycka sig genom sina intressen. Detta kan i följd ge mer självsäkerhet och ge mer glädje till många. Det är en viktig verksamhet som är betydelsefull för föräldrar och barn. Jag anser att kultur och kreativitet är viktiga saker för en bättre framtid där barn får utveckla sina förmågor samt påverka framtiden. Vi behöver kreativitet för att hitta nya lösningar på problem i samhället för en bättre framtid. Kulturskolan är en viktig verksamhet för just den utvecklingen av kreativitet. Kulturskolan i Sigtuna kommun bidrar med glädje och samhörighet hos barn i kommunen, det ger föräldrarna stolthet för deras barn och underhållning i vardagen som bidrar med ytterligare glädje och till sist bidrar kulturskolan i Sigtuna kommun med kreativitet och utveckling.

Ylva Arvidson (Märsta , 2019-03-14)

#153

Jag accepterar inte nedskärningarna. Det gör Sigtuna till en kommun man inte vill bo i!

Ingela Adolfson Arveheim (Sigtuna, 2019-03-14)

#159

Detta är en mycket viktig fråga för mig eftersom jag är en tidigare danselev på Sigtuna kulturskola. Kulturskolan var min allra första början på mitt liv som dansare, som tagit mig till Kungliga Svenska balettskolan i Stockholm och sedan vidare till Moskva där jag nu tränar balett och annan dans.
Kulturskolan behövs för barnen, för våra framtida artister från Märsta!

Elsa Hildebrand (Stockholm, 2019-03-14)

#162

Kulturskolan är en viktig institution för barnens utveckling och samhället

Nils Ahlsén (Märsta, 2019-03-14)

#169

Jag har tre barn som går på olika kurser på Kulturskolan och särskilt för ett av barnen är det ett sätt att verkligen utvecklas och ha roligt tillsammans i grupp. Tycker det är otroligt viktigt att barnen får prova på Kulturskolans verksamheter för att ha roligt och utvecklas som individer.
Lärarna är fantastiska och lokalerna toppen! Låt Kulturskolan få fortsätta att berika barnen i vår kommun!

Linda Edenmyr (Sigtuna kommun, 2019-03-14)

#172

Jag vill att våra barn i Sigtuna kommun ska få möjlighet att komma till kultur skolan. Att alla fantastiska lärare får fortsätta med sitt jobb och engagemang!

Linda Rosén (Sigtuna , 2019-03-14)

#174

Kulturskolan är fantastisk och den ska vara kvar i dess nuvarande form och utvecklas.

Linda Wiig (Märsta, 2019-03-14)

#176

M-KD kan flyga och fara.........

Jan Wester (Täby, 2019-03-14)

#180

Kulturskolan har varit och är en viktig del i mitt och andra ungdomars liv. Den är viktig för ungdomarnas mentala hälsa och välmående.

Kerstin Olsson (Sigtuna, 2019-03-14)

#181

Kulturskolan i Märsta är ovärderlig. Den behövs och borde utvecklas, inte nedmonteras.

Elisabeth Faxelid (Stockholm, 2019-03-14)

#182

Jag har barn i kulturskolan och tycker det har varit och är en fantastisk verksamhet för mina barn

Anne Margrethe Larsen (Märsta , 2019-03-14)

#184

Kulturskolan och alla som jobbar är fantastiska.

Linda Bornmark (Sigtuna , 2019-03-14)

#185

Kulturskolan är bra för mina barn

Dan Larsen (Märsta , 2019-03-14)

#195

Mina söner älskar Kulturskolan och den ger guldkant åt oss med återkommande konserter där vi får höra dem uppträda.

Sofia Olofsgård (Sigtuna, 2019-03-15)

#198

Kulturskolan är inte bara en viktig mötesplats för unga. Det är också en av de få verksamheter i närheten som erbjuder ett brett utbud av kulturrelaterade aktiviteter. Teater, konst och musik finns inte alls i lika stor utsträckning som sport gör. Som det ser ut nu är köerna redan långa, om resurser skärs ner ännu mer kommer färre att få möjligheten. Att priserna dessutom höjs ökar segregationen mellan klassernas barn och unga i kommunen.

Linnea Hoflund (Stockholm , 2019-03-15)

#200

Nedskärningarna på Kuöturskoaln inte är motiverade

Anita Ögren (Märsta, 2019-03-15)Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...