Sätt in bussar på helgerna i Ingared/Hemsjö, övrigt i Alingsås kommun!

Vi som bor på landsbygden får klara oss utan bussar som tar oss till centrala  Alingsås på helgerna.
Vi måste om vi vill åka en buss förbeställa bussen/taxin det är fram till 16.00 på lördagar som gäller efter det om man blir kvar i Alingsås på bio, restaurang, affärer mycket mera är det tex Alingsås taxi som gäller! 
Detta är en kostsam resa ca 300 kr uppåt enkel väg.
vi har haft flera kedjor som gått i graven flera är i riskzonen att få människor i Alingsås kommun att handla så våra affärer blir kvar så de överlever är något att eftersträva för en levande Alingsås! 

I dessa tider när människor på landsbygden hindras åka kollektivt på helgerna medför det att flera inte kan ta sig in trots fleras önsmål om bussar på landsbygden på helger så har inget skett. 

ungdomar som vill åka in till centrala Alingsås för att umgås med vänner gå på bio tvingas bli beroende av att deras föräldrar kan köra fram och tillbaka för att kunna vara som andra unga som  umgås med vänner och har kul. 

Äldre  människor utan bil som vill åka buss till centrala Alingsås för att mysa, gå på caféer äta på restaurang handla i affärer, gå på bio mycket mera hindras då bussar inte finns. 

barnfamiljer som vill åka buss till Centrala Alingsås på helgen göra ett besök på biblioteket,museumet eller 

Nolhaga djurpark gå i stan, bio handla i affärer gå på cafe  tvingas även dom att orda ett annat sätt.

De som arbetar helger i Alingsås,övrigt hindras även dom att kunna åka buss för att ta sig till sin arbetsplats. 

För miljöaspekten så är bussar även på landsbygden något att eftersträva, det blir mindre bilar som kör och miljön påverkas inte på samma negativa sätt som när människor använder sina bilar för att transportera sig.

Bussar på landsbygden på helgerna är viktigt för att få Alingsås kommun vara en levande kommun. 
det är viktigt att politikerna i Alingsås ser problemet och vill arbeta för en förändring för människor boende på landsbygden. 
detta är en namninsamling för att få politikerna att se och förstå att detta är en viktig fråga för att vi ska bevara Alingsås som en levande kommun. 

 

 

83E3B92B-A9FB-463C-8B14-ADE09952E946.jpeg 

 


Christer och Linda Vackenklint    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Christer och Linda Vackenklint lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )