Rösträtt för Aktieägare av GameStop (GME) på Avanza och Nordnet

Den 9:e juni håller GameStop sin bolagsstämma. Aktier som ägts innan den 15:e april är röstberättigade. Målet med insamlingen är att få våra mäklare att agera enligt sina kunders önskemål. Namninsamlingen skickas även till GameStop Investor Relations.

Avanza hävdar att de inte under någon form tänker rösta, rösta blank, lämna ut kontrollernummer eller något liknande till de Svenska aktieägarna.

Nordnet hävdar samma saker.

Avanza äger aktierna under sitt namn i en depåbank, mest sannolikt BNP Paribas och/eller Merril Lynch, vilket innebär att Avanza lovar att du äger dina aktier och BNP Paribas lovar Avanza att de håller lika många aktier som Avanza lovar sina kunder att de har köpt. Däremot kan ingen få ett kontrollnummer och/eller ISIN-kod för aktier registrerade i innehavarens namn eller tydligare bevis för att de faktiskt äger N aktier mer än vad som visas på Avanza/Nordnet.

Även här har Nordnet ett liknande upplägg som Avanza.

Vi som skriver under namninsamlingen begär att

• om vi inte får rösta genom den så kallade proxy-röstningen begär vi att mäklaren utför en Broker Non-Vote, per rekommendation av GameStop IR,

• få kontrollnummer för Proxy-röstning och/eller ISIN-kod för de aktier innehavaren står som ägare för,

• få bekräftat att våra aktier ej finns tillgängliga för utlåning,

•  veta om det är Avanza, deras mäklare eller depåbanken som tar beslut om eventuella handelsstop likt det som skedde i januari hos andra mäklare.


Aktieägare av GME    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Aktieägare av GME lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...