Rädda Bispgårdens grundskola!

Låt Bispgården få ha sin grundskola kvar!

Vi tycker inte att politikerna ska riskera våra barns skolgång och trygghet för att göra besparingar genom förhastade och ogenomtänkta förslag.

Vi kan se hur flera delar av förslaget med att flytta Järåskolans elever till Kullstaskolan och flytta Småfolket till modulerna kommer att påverka barnens skolgång på ett negativt sätt

- Det kommer bli stora klasser, vilket inte gynnar några elever.

- Barnen kommer få onödigt långa dagar. 

- Det blir otryggt för de yngre barnen att åka buss tillsammans med så mycket äldre barn. 

- Modulerna är absolut inte anpassande för barn mellan 1-4 år,  till exempel finns ingen barnvagns förvaring, skolgården är inte gjord för småbarn.

Detta är bara lite av våra oros tankar kring förslaget.

Vi anser att politikerna inte har tänkte igenom förslaget tillräckligt och har svårt att se hur detta beslut ska generera några väsentliga besparingar över huvudtaget. Möjligtvis att man sparar pengar genom att säga upp tjänster, vilket vore tanklöst och dumt då det bevisligen redan är svårt att få tag på kompetent och behörig personal och kommunen borde värna om personalen den har.

Vi är oroliga att detta bara blir en repris på det förhastade beslutet om modulerna som togs förra året och som nu har visat sig vara ett dyrt misstag.

Vi är även oroliga för den negativta påverkan detta kommer ha för kommunens industrier, hur lätt blir det att rekrytera personal om man inte kan erbjuda nära och bra barnomsorg? Hur blir det för handel om många barnfamiljer väljer att flytta ifrån kommunen?

Vår kommunen har inte råd med fler dyra misstag.

För att ALLA barn i kommunen ska få en bra, trygg och givande skolgång ser vi helst att Järåskolans elever går kvar i modulerna resterande tid av hyresavtalet. Och att man då förbereder Järåskolans gamla lokaler för inflytt tills när vi inte längre har modulerna kvar. 

Politikerna har länge pratat om minskande barnantal men samtidigt ser vi flera barn i kö till barnomsorgen, vi måste se till att det finns en barnomsorg som är värd att stå i kö för.

Hjälp oss få politikerna att tänka om och att tänka på alla barnens skolgång, både dagens elever och framtidens.

// Sandra Lind och Andreas Lind 

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Sandra Lind kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...