NEJ - till det nya riktlinjerna kring maten i Varbergs Kommun!

Från och med Måndag 2 Mars har Varbergs Kommun infört nya riktlinjer vid frukost och mellanmål. Eleverna får ta en mjuk smörgås per måltid. Detta är ett ekonomiskt sparbeslut från förvaltningen. 

Från HN:
"De nya direktiven började gälla från och med i går måndag och har gått ut till alla fritidshem i Varbergs kommun. För att spara pengar får de barn som äter frukost och mellanmål nu bara äta en mjuk macka per måltid. Susanna Hansson är förvaltningschef på förskole- och grundskoleförvaltningen vid Varbergs kommun." 
Länk till detta längre ner på sidan. 

 

Nu samlar vi ihop underskrifter för att visa vårt misstycke kring detta beslut - och det kommer att visas upp för Varbergs Kommun. 
Missnöjet handlar i stora drag om att vi anser att Varbergs kommun ej skall dra ner på matalternativ eller begränsa barnen till deras val av mat. Det finns andra alternativ för Kommunen att spara pengar - än på våra växande barn!

 GLÖM INTE ATT DELA INSAMLINGEN - så alla får chansen att kommentera detta beslut.

FÖRTYDLIGANDE!
Klagomålet gäller att man minskar barnens resurser och det är desto värre INTE första gången man väljer att göra sparanden kring barnen.
Vi vill ge våra barn, oavsett ålder en möjlighet att äta hur mycket hen vill.

Våra barn är inte ett hållbart sparområde!

 

Mer information finns på:

 En bild från ett utskick från Serviceförvalningen: 

F107B340-041D-4A1E-B878-4B07A76960F0.jpeg


Sophie Svensson - förälder    Kontakta namninsamlingens skapare