Namninsamling för svensk katastrofhjälp till Libanon!

ap_photo_1.jpeg

Foto: AP Photo

Explosionerna i Beirut, Libanon, den 4:e augusti har vållat till hundratals människors död, tusentals skadade och gjort upp till 300000 personer hemlösa. ap_photo_3.jpeg

Foto: AP Photo

Mer eller mindre hela Beirut är satt i katastrofläge och sjukhusen går på knäna. Nu ber Libanon världen om hjälp!

Libanon har efterlyst katastrofhjälp till EU genom ERCC som är EU:s center för samordning av katastrofberedskap. Genom denna förfrågan svarar medlemsländerna i EU upp med vad de kan hjälpa till med. I detta fallet gäller förfrågan om katastrofhjälp och då eftersöks hjälp blandat annat i form av läkemedel, medicinisk utrustning och sök- och räddningsteam. MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, svarar ERCC med vad myndigheten och i längden vad den svenska regeringen kan bistå med i form av hjälp. 

Genom denna namninsamling uppmanar vi den svenska regeringen och MSB att skyndsamt svara ERCC med katastrofhjälp till Libanon!

Flera EU-länder har frivilligt erbjudit katastrofhjälp till Libanon; bla Frankrike, Nederländerna, Danmark, Cypern mfl. 

Genom denna namninsamling uppmanar vi den svenska regeringen att direkt erbjuda Libanon katastrofhjälp med det som är möjligt att hjälpa till med! All hjälp är mer än ingen hjälp!

 

 

 

 

 


Katastrofhjälp till Libanon!    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Katastrofhjälp till Libanon! överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook