Mer resurser till Vården i Nacka kommun! 2023

Till politiker i Nacka kommun inför budgeten 2023.  

De senaste åren har vi undersköterskor och övrig vård-omsorgspersonal arbetat under en enormt hög anspänning och stress. Oro för våra vårdtagare, oro för våra anhöriga och oss själva. Vi har mött död och sorg.  

Det är svårt att på ett någorlunda kort sätt beskriva arbetet och situationen i vår vardag i vanliga fall, rent omöjligt i en pandemi. För att bara ge ett exempel i arbetet med demenssjuka under denna pandemi där de demenssjuka personerna behövs isoleras och de upplever att de fängslas och frågar vad de har gjort för brottsligt i sitt liv. Det tar vi personal med oss hem i vårt samvete. Vi som valt att arbeta med era nära och kära som vill ge dem en bra livsmiljö till slutet.  Att ni som politiker i denna situation väljer att som vi uppplever det skära ner än mer i en redan utsatt och skör grupp, känns som ett slags cyniskt tack för vad vi försökt/försöker åstadkomma.  

Nå, nu till höstens budget.

Vi vill att ni respekterar oss undersköterskor och övrig vård-omsorgspersonal. Vi vill genom detta brev visa att vi är verkliga och synliga. Utan vårt arbete stannar mycket av. Respektera också de pensionärer som är tvungna att lita till vårt allt mer naggade välfärdssamhälle. De har byggt upp det samhälle vi har.  

Inte vill vi väl rasera det välfärdssamhälle som de mödosamt byggt upp?   Vi vädjar till att ni tänker till i er budget i höst och lägger mer respekt i era beslut och ger äldreomsorgen mer pengar. Då kan vi få fler utbildade kollegor och era nära och kära får en värdigare omsorg och ett värdigt livs slut.  

Undersköterskor och övrig vård-omsorgspersonal i Nacka kommun genom Kommunal sektion Öst.  


Kommunal Sektion Öst


Kommunal Sektion Öst    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Kommunal Sektion Öst lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLERBetald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...