Mäns våld mot kvinnor - en valfråga!

Att mäns våld mot kvinnor är ett stort problem vet vi. Ett folkhälsoproblem, både i Sverige och resten av världen. Statistiken talar sitt tydliga språk, men det gör tyvärr inte våra politiker. 

Varje dag kan vi läsa i tidningar eller se på tv hur kvinnor drabbas av mäns våld. Väldigt ofta är förövaren någon som kvinnan har eller har haft en relation till, men han kan också vara okänd och ge sig på henne i soprum, joggingspår och när hon är på väg hem. Våra politiker talar om utredningar, men resultatet av dessa låter vänta på sig. Under tiden våldtas, misshandlas och mördas kvinnor i alla delar av vårt land.

Vi är nu många som ställer oss frågande och kritiska till att mäns våld mot kvinnor inte är en valfråga inför det kommande valet. Vi kräver att denna livsviktiga frågan lyfts upp på agendan och att politiker och partier börjar agera på allvar.

Under 37 veckor har vi strejkat runt om i landet under hashtagen #kvinnostrejk. 37 veckor där våra politiker haft chansen att bemöta och agera på de krav som ställs.

Vi kräver nu att man agerar, från regeringens sida och ifrån övriga partier. Gör mäns våld mot kvinnor till en valfråga!


Johanna Rasmusson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva på godkänner jag att Johanna Rasmusson kan se all information jag lämnar i detta formulär.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.


Jag godkänner att informationen som jag anger på det här formuläret behandlas i följande syften:
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...