lockande kunskap

Vi är många med naturligt lockigt hår här i Sverige som någongång fått erfara bristen på lock-kunskap hos frisören.

Och varför har så många lockiga dessa jobbiga erfarenheter från frisörbesök? Kan inte frisörer i allmänhet klippa lockigt hår? Får de inte lära sig detta i skolan? Svaret är NEJ....!! Skolverket antyder att det inte behövs...!!!! 

Uppskattningsvis så har 25% av Sveriges befolkning allt ifrån självfall till kraftiga lockar, som saknar någon att vända sig till. 

Varför får frisörelever bara lära sig att klippa rakt hår? Varför finns inte lockkunskap som en naturlig del i undervisningen? Borde inte lockande kunskap vara obligatoriskt i läroplanen? Precis som att lära sig alla bokstäver i alfabetet för att kunna stava. 

Vi blir dessutom fler och fler lockhåriga i Sverige för varje år.... Enligt en artikel i tidningen 'Veteskapens Värld' så kommer naturligt rakt, blont hår att vara sällsynt om 100 år.

Målet med denna petition är att ändra Skolverkets inställning till detta och tänka framåt. Undervisningen är bristfällig och behöver ses över. 

Vill du också att skolverket lägger in kunskap om självfall/lockar som ett obligatoriskt moment i utbildningen?

Skriv under och dela gärna  

 

 

 

 

Bilderna är ett exempel på före/efter. (fler bilder finns här >>)


Emelie Fredriksson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Emelie Fredriksson överlämnar min signatur till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook