Låt Hunden Kim få stanna hos Liza och hennes familj

13940319-7B9C-44E8-B9A4-83A5465D6AB6.jpeg
Vi är många som står bakom följande uppmaning och kommer genom denna text samt signaturinssmling försöka få fram vårt budskap och ändra tidigare beslut om att förflytta Kim från familjen Johansson.

Vi vänder oss till er på Länsstyrelsen i Värmland för att uppmana er att återkalla ert beslut om att förflytta hunden Kim. Att Kim skall behöva bo på Djurskyddet i Kristinehamn i väntan på utredning istället för att få stanna hos Liza Johansson och hennes familj anses vara orimligt. Familjen Johansson har dels räddat Kim, bidragit till att hon känner sig återigen trygg och älskad. Samt skapat ett kärleksfullt hem åt Kim på denna korta tid.

Händelsen som orsakat hela uppståndelsen är hemsk och svår att ta in. Hon slängdes i en sopcontainer av nuvarande ägare. Historian bakom detta vidriga agerande är att ägaren påstår sig ha trott att Kim har avlidit. Utan att kolla pulsen, känna på sin hund eller uppsöka vård beslutar denna att lägga Kim i en soppåse och slänga henne i en container. Denna traumatiska händelse har på ett eller annat sätt satt sina spår i Kim och hennes liv. Innan detta sprang Kim bort och var borta i över ett dygn för att sedan upphittas och förklaras död utan vettig anledning. För att sedan hittas slängd i en container av Liza och hennes mor den 1 April 2018. Veckan innan denna händelse såldes Kim till nuvarande ägare. Alltså har nuvarande ägare endast haft Kim i dryga två veckor. Förutom Kim finns det en annan hund på adressen som även den bör omhändertas och placeras om. Det är ännu oklart hur statusen är för denna hund om den finns kvar på adressen eller om även denna råkat illa ut! Ett djurförbud bör utfärdas till nuvarande ägare, allt annat vore fel och ansvarslöst!

Under denna korta tid efter Kims traumatiska upplevelse, har hon kunnat landa, börjat bygga upp sig och hittat tryggheten i vardagen igen hemma hos Liza Johansson! Att placera Kim i en uppsamlingsplats för hundar istället för att låta henne stanna kvar hos familjen Johansson är inte i enlighet med svensk djurskyddspraxis. Värt att tillägga är att familjen Johansson själva uttryckligen velat åta sig ansvaret för Kim både under utredningens gång samt tillsvidare för att undvika att Kim skall behöva förflyttas.

För att Länsstyrelsen skall kunna stå för den myndighet och de värden ni representerar bör era beslut och agerande ha främst djurskyddet i fokus och därmed räkna bort tidigare ägare som en eventuell vårdnadshavare åt Kim och den andra hunden. Ägaren har bevisligen brustit i sina åtaganden och inte kunnat uppfylla det krav som ställs för att kunna ha ett sällskapsdjur. Varken djurskyddet, respekten eller medkänslan har funnits närvarande under dennes tid som vårdnadshavare åt hundarna. Att ha nuvarande ägare som en potentiell vårdnadshavare är oacceptabelt då det uppenbarligen finns en stor risk att de far illa igen.

Vänligen se över ert beslut och låt Kim få komma tillbaka hem till familjen Johansson, välj det bästa för Kim vilket är ett kärleksfullt hem istället för ett liv i ett jourhem.