Låt Ali Stanna

Ali Almawali är en 18-årig kille som flytt från det krigsdrabbade Irak där han blev utsatt för oräkenligt många brott mot de mänskliga rättigheterna. Han kom själv till Sverige, då var han 16 år och 10 månader gammal, år 2015 och här söker han desperat rätt till liv och trygghet. För att kunna börja leva ett liv i trygghet, och bearbeta det han gått igenom, behöver han uppehållstillstånd i Sverige. Två gånger har han fått avslag, varav första beskedet om avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd kom 1,5 år efter att han kom till Sverige. Under tiden han bott i Sverige har han lärt sig det svenska språket flytande, skaffat sig nya, livslånga relationer till människor som älskar honom för den genuint fina personen han är och gått klart grundskolan så att han ska kunna börja på gymnasiet. Till hösten börjar han på Barn och Fritidsprogrammet i Örnsköldsvik, ett steg närmare sin dröm om att utbilda sig till psykolog.

Trots de skrämmande händelser som fyllde hans liv i hemlandet och hans innerliga kämparglöd ger inte Migrationsverket honom uppehållstillstånd i Sverige. Är det inte dags för rättvisa nu? 

Jag kräver att Ali ska få permanent uppehållstillstånd i Sverige, för jag kräver att rättvisa och hoppet vinner. 

Jag kräver att Ali får stanna, för jag tänker aldrig acceptera att en av de människor som ligger mig närmast om hjärtat blir skickad tillbaka till hat och döden. 

Jag kräver att vi alla tar de ansvar vi har för våra medmänniskor, och att vi gör det NU.

Därför ber jag er alla, skriv era namn. Vi kan inte låta utvisningar till inhumana levnadsförhållanden fortsätta. Vi måste hjälpa.