Krav på fler poliser i Södra Lappland

miniatyr_insamling.jpg

 Storuman, Vilhelmina, Dorotea, Åsele, Sorsele och Lycksele delar en polispatrull på kvällar och nätter.

På 30 000 människor på en yta stor som Danmark

Det är uppenbart att polisen är underbemannad i området och polisens huvudskyddsombud har tagit saken till domstol för att få till en förändring. 

Med en så låg bemanning blir brottsutredningar lidande, utryckningstiderna blir orimligt långa, brottsoffer får otillräcklig hjälp och de polisanställda får en osäker arbetsmiljö där man inte kan ringa in ytterligare en patrull om det skulle behövas. Det är fullständigt oacceptabelt. 

Boende i Södra Lappland är med och finansierar polismyndigheten och ska därför ha samma rätt att åtnjuta trygghet som alla andra. 

Med din underskrift hjälper du till att sätta press på polisledningen, rikspolischef Dan Eliasson och ansvarig minister Morgan Johansson (S). 

Underskrifterna kommer att överlämnas till Morgan Johansson i samband med en debatt i riksdagen 27 oktober.

För att följa frågan, gå gärna in och följ mig på Facebook.


Helena Lindahl, riksdagsledamot från Västerbotten, Centerpartiet    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling


ELLER

Din e-postadress kommer inte att publiceras på vår webbplats. Insamlingens upphovsman kommer dock att se alla upplysningar du lämnar på detta formulär.

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din signatur. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.
Facebook