Hälsoschema = OHÄLSOSAMT!

Hälsoschema=Ohälsosmtschema

Låt dig inte luras av namnet på schemat för det är inget annat än ohälsosamt. Det drabbas inte bra vårdpersonal utan också patienter och omsorgspersonal. 

Time Care tjänar mångmiljardbelopp på det nya Hälsoschemat. Det innebär kortare men flera arbetspass, arbeta varannan helg, korta schemaperioder och resurspass där delar av arbetstider måste göras på annan arbetsplats som kan vara helt ny för personalen och då man inte känner till patienten eller rutiner. Det innebär mindre sammanhängande ledighet och återhämtning. 

Dom som redan börjat och har arbetat med Hälsoschemt i några år vittnar om att det blir fler sjukskrivningar, stressen ökar, nya vikarier, kollegor som går i förtidspension, kompetenta arbetskamrater söker sig till nya jobb och det gäller vård och omsorg som äldreomsorg, regioner, lss, psyk, assistans bolag och behandlingsassistent bolag som mer och mer kommer in i denna ohållbara schema. Och konsultbolag som Time Care tjänar multimiljonbelopp på att utnyttja vårdpersonal inom yrket. För utnyttja är vad det är. Vi vårdpersonal har ett av dom viktigaste yrke i hela samhället men också ett av dom tyngsta. 

Det är otroligt viktigt för patienter/omsorgstagare som tampas med sjukdomar som bland annat Demens, diabetes, ms, Parkinsons, stroke, förståndshandikappad, rörelseförhinder, psyk bara för att nämna några. Att dom ska känna sig trygga, för den tid och omvårdnad dom förtjänar och att personal ska orka hjälpa dem. 

Vi blev tillfrågade om vad som är hälsosamt för oss personal när det gäller schema? Och hälsoschemat är absolut inget vi i personalen bestämt eller önskat oss. Helt tvärt om, ingen lyssnade på oss istället så sprakade man undan benen på personalen. 

Hälsoschemt bevisar vad dom schemansvariga tycker och tänker om oss. Ingen människa är värt vatten när det kommer till att tjäna eller spara undan pengar. Vi är inga robotar, vi är människor vi också med barn, familjer, hobbys och har ett liv utanför vårt arbete. 

Ska man orka ta hand om andra så måste man orka ta hand sig själv. Men med hälsoschema har vi inte dom förutsättningar. 


Emelie Pettersson    Kontakta namninsamlingens skapare

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Emelie Pettersson lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...