Nolltolerans mot våldtäkter i Sverige.

Quoted post

A

#226 Re: Re:

2016-06-20 13:46

#173: Per lagman - Re:  

 Självklart finns det alltid problematik gällande bevisning. Men i vissa fall har det varit mycket uppenbart att situationen varit obehaglig och oönskad av offret i fråga. Ändå har gärningsmän fått gå fria.
De korta straffen på de fällda gör också att än färre kvinnor vågar anmäla - "tänk om han straffar mig när han kommer ut om sex månader?"

Jag har själv blivit utnyttjad och utsatt - något som är mycket vanligt bland kvinnor idag. Jag valde att inte anmäla därför att jag såg stor risk att förövaren inte skulle bli fälld, vilket skulle medverka till att jag fick ännu sämre syn på mig själv och samtidigt skulle behövt gå igenom en otroligt jobbig process när jag inte orkade det.

Jag tycker att rättsväsendet måste bli bättre både gällande sexuellt våld (som främst drabbar kvinnor) och våld på gatorna (som främst drabbar män). Det är våra barn vi måste skydda.

Svar

per Lagman

#307 Re: Re: Re:

2016-06-20 16:31:29

#226: A - Re: Re:  

 Absolut, det är mycket bekymmersamt. 

Själv har jag blivit falskt anklagad för våldtäkt i min ungdom. Satt häktad i tre dagar innan kvinnan erkände att hon ljugit. För mig innebar det att jag tvingades flytta. För alla på orten var jag våldtäktsman.  

 

Enligt utredande polisen var detta relativt vanligt, med falska anmälningar. I synnerhet vid vårdnadstvister eller annan "utpressning" mot män. 

 

Det ärmycket bekymmersamt mevåldtäkter, det är ju ett oerhört allvarligt brott. Frågan är dock om man vågar sänka beviskraven?