Legalisera icke-dödliga vapen för civilt bruk

Quoted post

Nisse polis

#3 Våld föder våld

2016-02-11 20:34

Dummaste jag hört! Att legalisera detta ger brottslingar frirum att agera med dessa medel, pepparspray och tårgas är livsfarligt i fel händer, likaså elpistoler som inte ens polisen själva får använda kan döda, räcker med ett dåligt hjärta.

Sprayen har även polisen utbildning i att använda. 

Att tillåta detta ger långsiktigt grövre övervåld från våldsverkarna, om du har en sprayburk har de istället två och våldet är fött. Vakna!

Svar

Realisten

#4 Re: Våld föder våld

2016-02-11 20:37:30

#3: Nisse polis - Våld föder våld 

 Si vis pacem, parabellum - om du vill ha fred, förbered för krig.

Gammal romersk visdom.

Svaghet lockar angripare, endast styrka kan hålla dem borta. Vad föredrar du, att en hjärtsjuk våldtäktsman dör eller att din dotter blir ett paket?


Gäst

#15 Re: Våld föder våld

2016-02-12 06:04:13

#3: Nisse polis - Våld föder våld 

 Om du nu jobbar i det så måste du ju inse att våldet är fött, det du säger är att vi inte ska ha en chans att försvara oss buset har skiten ändå. För står dock din frustration över förslaget då det tar udden av din maktposition som polis eftersom fredliga privatpersoner är dom enda som har respekt för polisen och skulle det finnas spray och batonger även där så är ni ju ingenting längre. Men med tanke på hur tandlösa och mesig ni är mot buset så är förslaget det bästa som kan ske, ni kan ju inte hantera läget i lande nu så ni klarar ju inte det bättre om ett halvår...

Oscar

#22 Re: Våld föder våld

2016-02-12 13:32:50

#3: Nisse polis - Våld föder våld 

Dummaste jag hört Nisse polis. Människor med brottsligt uppsåt beväpnar sig oavsett lagar. Det finns mycket statistik över 120 år som pekar på att restriktivare vapenlagar (dödliga vapen) leder till _mer_ våldsbrott (bortom allt statistiskt tvivel). Gå på vetenskap inte dina känslosvallningar.