Bevara Grennaskolans Riksinternat

Quoted post


Gäst

#51

2015-05-15 06:48

Vilken fantastisk uppslutning.

Vi får hålla tummarna att det kommer fram en lösning där skolan kan dirvas vidare i en acceptabel form i sammarbete med Högskolan i Jönköping.

Om det värsta inträffar och Jönköpings kommun väljer att lägga ner skolan får väl alla som vill ha den kvar bli mer aktiva och tillskjuta medel.

genom friskole reformen kan man starta bolag och köpa skolan. med nästan 4 tunsen föredettingar kan man mbed en akie emission med 4000 poster a 25 tusen få in hudra miljoner. Med tillkommande belånning och en säljarrevers från Jönköpings kommun bör det gå att få till en bra och hållbar fiansiell lösning.

Problemet är väl att skolan tyvärr drivits med unserskott vilket kan göra det svårt att motivera en investering i ett AB för en enskild privatperson. Å andra sidan, med underskott borde priset motsvara substansvärderingan av tillgångarna.

Om ledningen kan påvisa ett fritt kassaflöde på ca 5 miloner per år (motsv avkastning på 5%) så skulle jag inte tveka att göra invsteringen för att rädda en fantastisk skola och samtidigt bil delagare i ett friskole AB.

 

 

 

 

Svar


Gäst

#56 Re:

2015-05-15 19:14:15

#51: -  

 Jag skulle också ställa upp.

Per