Anmäl ordningsvakten 6 feb 2015

Quoted post


Gäst

#552

2015-02-12 08:43

Fruktansvärd handling av en vuxen person som uppenbarligen inte förstår en nioåring inte själv har förmågan att inse sin handling. Otroligt fegt och omanligt att ta till sådant övervåld då det handlar om ett barn. Förstår inte Vakten den panik han satte i barnen? Ta ur sådana barbarer till Vakter ur tjänst omedelbart. Folk filmar men ingen ingriper, är också otroligt fegt. Hade avlägsnat Vakten omedelbart om jag sett handlingen och ifrågasatt hans brutalitet och försökt få han att fatta det är ett barn han sitter på. Äckliga människor som utnyttjar sin position..

Svar


Gäst

#557 Re:

2015-02-12 09:45:33

#552: -  

 Tyvärr hade du själv blivit gripen om du försökt ingripa. Du hadé gjort dig skyldig till bl.a främjande av flykt, förgripelse mot tjänsteman, brott enligt svensk lag.

I brottsbalkens 17 kap står:

”1 § Den som med våld eller hot om våld förgriper sig å någon i hans myndighetsutövning eller för att tvinga honom till eller hindra honom från åtgärd däri eller hämnas för sådan åtgärd, dömes för våld eller hot mot tjänsteman till fängelse i högst fyra år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader. Det samma skall gälla, om någon sålunda förgriper sig mot den som tidigare har utövat myndighet för vad denne däri gjort eller underlåtit.