Avskaffa bältesläggning inom svensk psykiatri!

Quoted post

Upprörd

#73 Vanvård

2014-09-25 10:32

En anhörig till mig har bältas 200 gånger. Hon är tonåring. Får ingen vård. Bara förvaring, tvångsinjektioner och bältesläggningar. Från läkarhåll  görs ingenting för att få till en behandlingsallians med henne. Hon har försökt ta livet av sig 6 gånger under de senaste 3 månaderna trots att hon har extra-vak. Extra-vaken somnar med jämna mellanrum men jobbar kvar som extravak ändå. Det finns inga bevis att de sover. De nekar såklart till det. Från läkarhåll görs ingenting för att få till en behandlingsallians vilket är ett måste om patienten ska må bättre. Det står till och med i lagen att behandlingen ska ske i samråd med patienten om det inte är olämpligt, och så är inte fallet här.  Psykiatrin är katastrofal och saknar värdighet.  

 

 

Svar

Insikt

#82 Re: Vanvård

2014-10-16 20:53:15

#73: Upprörd - Vanvård  

Om tonåringen inte vill bli behandlad hur ska hon då ingå i en allians, den vård och de åtgärder som finns erbjuds, om hon vill bli behandlad.

Vem säger att all psykisk ohälsa/sjukdom går att behandla, vem säger att det går att nå alla människor. Skulle du ifrågasätta vården och dess behandling om det vore cancer, obotbar sådan?