Sluta avliva katter med mina skattepengar!

Quoted post


Gäst

#1244

2014-08-12 19:08

Nej en förvildad katt som har varit ute en längre tid går inte att få tam så fort det finns även katter som det inte går att få tama alls men jobbar Länssyrelsen på olika sett för först är det ju Katthemmen som tar in katterna sen gör ju omplaceringar av dem så dom är friska o s v Länstyrelsen avlivar inga katter men dom lämnas in på katthemmen .Det är mestvanvårdade djur som dom tar hand om

Svar

Hittekatter iFokus

#1247 Re:

2014-08-13 10:24:47

#1244: -  

 Du skriver: "Nej en förvildad katt som har varit ute en längre tid går inte att få tam så fort det finns även katter som det inte går att få tama alls men jobbar Länssyrelsen på olika sett för först är det ju Katthemmen som tar in katterna sen gör ju omplaceringar av dem så dom är friska o s v Länstyrelsen avlivar inga katter men dom lämnas in på katthemmen .Det är mestvanvårdade djur som dom tar hand om"

Ser att du har en del fel i det du skriver. Först när det gäller vad som brukar kallas förvildade katter så är det svårt att på förhand veta om en katt som levt ute verkligen är vad men menar förvildad. En förvildad katt har aldrig haft någon som helst kontakt med människor. De flesta katter i Sverige har dock haft det och kan oftast socialiseras med framgång om den rätta kunskapen finns. 

Du skriver sedan att det är katthemmen som tar in katterna. Så kan det vara om det ännu inte blivit ett fall för Länsstyrelsen. Ett fall för Länsstyrelsen blir det när någon anmäler katterna dit. Har det väl blivit det så är det Länsstyrelsen som fattar beslut om omhändertagande och sedan ger polisen i uppdrag att verkställa det. Polisen i sin tur överlåter i regel uppdraget på den/de har avtal med. Det brukar vara djurpensionat, djurambulansen, skyttar och liknande. Det kan i vissa fall även vara Katthem. Katthemmen förbinder sig då att medverka vid avlivning när länsstyrelsen fattat beslut om detta. (Det gör att många katthem inte vill ingå avtal med polisen). De som har avtal med polisen får betalat enligt avtalet för varje katt de fångar in och stallar upp. Även om katterna är helt friska och sociala kan de bli avlivade då de bara får högst 14 dagar på sig att hitta hem och om så inte sker inom den tiden ska avlivas. Så står det i beslutet om omhändertagndet. (Katterna brukar få mellan 7 - 14 dagar på sig att bli omplacerade vilket är allt för kort tid att hitta goda hem på). Vi betalar för detta via våra skattemedel, 

Du skriver sedan att det mest är vanvårdade djur som Länstyrelsen fattar beslut om att de ska omhändertas. Det stämmer inte heller. Hemlösa katter (katter där ingen ägare går att spåra) står för merparten av dessa beslut. 

 

 

 

 




Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...