Demokrati i Söderhamn


Gäst

/ #12

2013-02-05 13:44

Är född och uppvuxen i S-hamn, utflyttad sedan många år men sommar-söderhamnare med sommarstuga sedan 1976. jag har alltså sett mycket av den förändring som S-hamn genomgått. Finns säkert saker som förändrats till det bättre, men av det som syns, utåt, är förändringen totalt negativ. Det började med att E-center etablerades och fick som resultat att Söderhamns centrum nu saknar ett levande stadsliv och mer liknar en halvfull galleria. ( En ansvarig politiker föreslog inglasning av centrum, som en riktig galleria - man tar sig för pannan.)
Så anställde man en ny stadsarkitekt. En extern tillsättning, inte en lokal förmåga eller någon med närmare anknytning till Söderhamn. Precis vad som behövdes för att utifrån kunna se med "nya ögon" på vad som kan förbättras och vad som kan göras av alla de tillgångar som Söderhamn har.
Men det gick inte så bra.Stadsarkitektens kompetens och professionalitet störde tydligen gamla invanda beslutsgångar.iTillbaka till det gamla för säkerhets skull även om man förlorat just det som man som mest behövde - kompetens och nytänkande.
.