Sveriges ledande politiker - ta ansvar! Inga undantag vid byggen


Gäst

/ #1

2016-07-07 13:30

Jag skriver mer än gärna under denna namninsamling eftersom det är djupt orättvist att gynna en viss typ av byggande framför studentbostäder, ungdomsbostäder, men även bostäder för pensionärer, äldrevård, vanliga människor och våra sedan tidigare hemlösa medborgare som hamnat snett här i livet och behöver någonstans att bo.

Att politiker i princip oemotsagda kan placera modulbostäder för nyanlända missgynnar de boende i berörda områden som i framtiden inte ens kan motsätta sig byggplaner eller påverka omfattningen. Det blir ett slags lotteri med en stor negativ vinst som delas ut här o där. Fula byggnader, färre grönområden och större otrygghet leder självklart till en slakt av fastighetsvärden.

Vi accepterar redan att större delen av vår lön går direkt till kommun, stat och landsting samt att allt vi köper har moms, men detta lagförslag kommer ge några få politiker makten att sänka fastighetsvärden med miljontals kronor för familjer boendes i närheten. Det är helt absurt och kommer leda till ännu större segregation där vissa områden med styrande politiker skyddas från påverkan, medan andra blir riktiga förlorarområden.