Bevara Grennaskolans Riksinternat

Alien

/ #86

2015-05-22 20:49

Brorsan gick på Sigtuna under sent 70-tal/tidigt 80-tal. Jag på Gränna under 80-talet. Självklart var vi priviligierade - brorsan betalade UD/SIDA för, mina föräldrar för mig. Samtidigt kunde vi vår historia - vi hade bara få generationer tillbaka anfäder som slitit ihjäl sig i skog och mark för andra - och det för spottstyver.

Det fanns då ingen kultur på Sigtuna för brorsans medvetenhet. Men för MIG fanns det på Gränna!

Björklunds/FPs/Alliansens snedvridna strävan (?) att utrota extremer i skolvärlden - ja den borde ha börjat - när de hade makten - att komma åt de som öppnar oseriösa friskolor och snor pengarna OCH att titta över Föräldrabalken gällande skolsystemets ansvar i stort...

Men Grännaskolan - en FYRBÅK gällande mångfald - där även en övertygad socialist som jag kunde hitta mitt utrymme (ok - inte utan visst motstånd) - ska /borde inte ha blivit ett anfallsmål för ett liberalt parti som Björklunds!  I MIN värld betackar jag mig från stöd av de andra två internaten - då Gränna var dess motpol! Det är konservatismen, intoleransen, elitismen, enkelsprårigheten etc. hos dessa två, som nu dödar Gränna! De har pengarna och klanerna bakom sig - inte vi. Men det var deras kulturer som initierade det hela!