Sluta avliva katter med mina skattepengar!

Yvonne

/ #1347

2014-09-05 13:52

#1336 Du försöker försvara Länsstyrelsernas avlivningar av hemlösa katter med att det finns för få katthem, och att dessa därför är fulla. Det var en mycket märklig och feg logik!!!

Det är uteslutande Länsstyrelserna som formellt och officiellt har ANSVAR FÖR DJURSKYDDET i Sverige, ingen annan! De har betalt med skattemedel för att ta ansvar för att skydda djuren, t ex hemlösa katter, så att dessa får ett bra liv. Det är vad djurskydd innebär, eller hur?

Katthemmen och andra katthjälpare har inget som helst ansvar för djurskydd egentligen. De består av privatpersoner som under en tid helt frivilligt offrar en del av sina bostäder, sin fritid och sina privata pengar för att hjälpa åtminstone några av de ca 10.000 katterna till ett bra liv, eftersom myndigheterna inte gör det. De uppoffringarna gör de enbart av sitt hjärtas godhet, och de kan när som helst sluta med det. Du kan inte kräva någonting av dem (oss)!

Eftersom de ideellt arbetade katthemmen bryr sig mer om de hemlösa katterna, har de också förvärvat större kunskaper om hur katter fungerar än vad Länsstyrelserna har.

Situationen är alltså att Länsstyrelsena har pengarna och det egentliga ansvaret - katthemmen har kunskaperna. Det bästa för katterna vore, som #1340 skriver, om Länsstyrelserna äntligen kunde svälja sin stolthet och inleda ett samarbete med de mest kompetenta och seriösa katthemmen. Om Länsstyrelserna alltså tar sitt DJURSKYDDSANSVAR på allvar!

Alternativt kunde Länsstyrelserna starta egna seriösa katthem med omplaceringsverksamhet.

Och framför allt kunde Länsstyrelserna använda en del av sina djurskyddsmiljoner till breda informationskampanjer till allmänheten, och se till att kattägare börjar ta ansvar för sina egna katter, med kastrering, vaccination, id-märkning och registrering. Och bidra till kastreringskampanjer.

Länsstyrelsernas djurskyddsinspektörer kunde ta för vana att vid sina besök på bondgårdarna se till att alla frigående katter där genast blev kastrerade. Inte bara lämna en informationsbroschyr till bonden, det räcker inte.

Så du ser, det finns mycket konstruktivt som Länsstyrelserna kan göra istället för att, som du, försöka skylla ifrån sig på de ideellt arbetande katthemmen. Om Länsstyrelserna tar sitt djurskyddsansvar på allvar......




Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...