Anmäl polisen 23 aug 2014

Gäst

/ #137 Hemskt!

2014-08-24 23:43

Handlar inte om att de gjort rätt, de fåtal som betet sig ofredligt - och givetvis, är även det oacceptabelt! Utan, det handlar om att polisen har något högre ansvar i samhället än ett fåtal "bråkstakar" som vi inte riktigt kan veta när och om de tänker "bryta ut". 

 

Det handlar om faktumet av att det är så många oskyldiga som drabbats - varav flera jag känner som under fredliga omständigheter "varit i vägen" och som därav har skadats. Det spårade ur på många sätt som inte är acceptabelt. 

Flertalet människor har faktumet bevittnat/upplevt övervåld från polisens håll utan att de blivit provocerade. Dessutom, har motsatsen bevittnats av många om hur polisen även, innan "utloppet", själva betet sig provocerande mot även de fredliga demonstranterna. (Av okänd anledning) Vilket givetvis är mycket allvarligare eftersom polisen ska utgöra våran "skyddsväst".

 

Oavsett, så är det tydligt att något helt enkelt inte stod rätt till vid denna demonstration, just eftersom det är så pass många som var med om det och det måste undersökas, noga. Allmänheten måste visa att det inte är okej att missbruka polismakten över folket, oavsett vad det är för demonstration. Om det var ett misstag, så ska det misstaget inte få upprepas. Allt enligt mig.