Bevara våra Lodjur - Stoppa licensjakten


Gäst

/ #72

2014-01-16 17:07

Jag vet inte riktigt var Jag ska börja med att SPY galla över allt som har med jakt att göra, men... Jag kan väl börja med att säga vad det hela går ut på. Det handlar bl.a. om att dessa jägare (Jävla djurmördare) ursäkta ordvalet, men detta ämne gör Mig millt sagt förbannad, vill ha sitt älgkött ifred, att tamboskapsägare vill slippa att kosta på att sätta upp bättre stängsel runt sina häng, att människor som bor här i sk. glesbyggden går och inbillar sig att dom ska bli atakerade av t.ex. varg, lo och björn. Vilka är det då som påstår det och sprider sådana rykten... !? Jo, jägarpacket naturligtvis. Jag må vara 08 från grunden, men Jag har bott här uppe "i skogen" snart 14 år, varit ute i ödemarkerna runt om där Jag bor och försökt, med hjälp med kikare, försökt att se eller höra, eller hitta spår efter något annat än älg, rådjur, hare etc., men icke. Det närmaste Jag kommit ett vilt djur, i detta fall faktiskt ett lodjur, var för ca 12år sedan, några mil från Svartnäs i Dalarna, från ca 100 meter framför bilen korsar ett lodjur vägen Jag kom körande på. Jag hann se halva, innan det fösvann in i skogen. Jag stannade, stängde av motorn, klev ur bilen, gick till den sida av vägen där Jag tyckte Mig se att lo´n försvunnit i vegetationen, men icke, inte så mycket som ett knäpp, inte skymmt av något lodjur.
Ja, Jag skulle nog kunna skriva löpmetrar vad Jag anser om denna jakt, jägare och deras hundar, och dessa vilseledda och rädda människor, som lyssnar med stora öron, på jägarpacket, kungen inräknad.
Nej, det handlar om att fylla frysen med så mycket kött som möjligt, och att komma hemifrån , träffa likasinnade som man kan "festa med".Sedan måste det vara något annat som driver en människa att jaga, vilket i detta fall är, dödandet av något levande.HELT JÄVLA SJUKT. Vi här i Sverige, behöver inte jaga för att överleva och få mat för dagen.
Och så en sak till, till dom som tycker att Jag förmodligen är av kategorin, "VEGAN", men det är Jag inte. Jag känner Mig faktiskt "kluven" där, men det tillhör inte denna "avdelning" i debatten så att säga.
Behöver Jag tillägga, att Jag värnar om djurens fortsatta existens i det fria.

Hälsn. Anders Wisén , LINGHED, Dalarna.