Bevara torget i arvika

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Bevara torget i arvika.


Gäst

#26

2013-07-29 17:09

K-märk hela Arvika torg!!


Gäst

#27 Re: Re:

2013-07-29 17:10

#17: - Re:

Detta är ingen speciell "grupp", däremot ett sätt för den "vanliga medborgaren" att säga sin mening. Alla (vi skattebetalare) i kommunen är att betrakta som "ägare" av torget (allmäna platser), det är inte kommunen eller politikerna som äger (torget) utan de är endast, i förtroende av oss, valda att förvalta vår kommun efter bästa förmåga. När man tycker att det blir riktigt tokigt så har man rätt att säga ifrån! Det är det som "vi" gör här :) Irriterande, eller hur :)

Denna post har tagits bort av personen som skrev den (Visa detaljer)

2013-07-29 17:13Gäst

#29

2013-07-29 18:01

Torget er noe av det fineste Arvika har å vise frem. Ikke ødelegg det ! Vær så snill !

Gäst

#30

2013-07-29 19:56

Vilket idiotiskt förslag och vilket kaos ska det inte bli när alla bussar ska ut och in där. Stackars alla handlare

Gäst

#31

2013-07-29 21:12

Vore vansinne att förstöra vårt fina torg som är hjärtat i stan !

Gäst

#32

2013-07-30 14:56

Jag förstår idén med att bygga busstationen vid torget. Det är verkligen centralt osv. Men snälla, rent praktiskt så vore det mycket bättre att ha den vid hamnen. Med någon snygg och kreativ lösning så tar man sig lätt över till bussarna ist för att det ska gå massa folk över vägen i centrum, lättare för bilar att ta sig fram utan allt folk som kommer med tåg och ska över till torget. Och så slipper det bli så oerhört trångt vid torget, avgåser i centrum är inte speciellt hälsosamt, det blir mer ''liv'' nere i hamnen, går bygga ut och göra det ännu finare nere vid hamnen om det är ett resecentrum där och framför allt så får vi ha kvar vårt fina torg. Nu när det börjat bli 'liv' där, alltid massa folk där, jättefint. Så snälla, tänk över det här. Ett resecentrum nere vid hamnen vore såååååå bra! Tänk er en 'livad' hamn. Går ju som sagt bygga ut där nere med aktiviteter eller något.

MVH en 19-åring.

Gäst

#33

2013-07-30 21:52

Vill inte att dom förstör torget mer än dom redan gjort.

Gäst

#34

2013-07-30 21:54

lägg buss station nere i hamnen i stället med nån säker över eller under gångar.. bevara torget istället för att förstöra mer av staden:))

Denna post har tagits bort av personen som skrev den (Visa detaljer)

2013-07-31 07:00Gäst

#36

2013-08-01 07:20

Helt otroligt hur man över huvudtaget hur man kan lägga fram ett sådant förslag. Lägg busshållplatsen på andra sidan nuvarande bussatation vid järnvägen. Hur många resande som kommer med tåget kommer sedan att åka med dessa bussar? Har man frågat chaufförerna vilka som åker buss?
Finns även plats i hamnen.

Gäst

#37

2013-08-01 08:50

Låt torget vara ifred!

Gäst

#38

2013-08-01 09:06

Jag tycker INTE att omstigningplatsen för bussarna skall förläggas till torget. Låt torget vara den trevliga samlingplats det är, låt den inte förstöras av bussar, som både låter, blockerar utsikt och sprider avgaser.

Omstigningplatsen kan vara kvar på Palmviken (garaget, kan flyttas till hamnen) men att man då åtgärdar in och utfart, så att denna inte sammanfaller med besökare till ICA/Konsum. Många använder bussen just för att handla och förläggs omstigningplatsen till torget eller hamnen, blir det svårt för många att kunna fortsätta med det. Frågan är vad som är viktigast, att bussen fungerar för de som kommer till Arvika, eller de som bor här. Inte är det så långt att gå till Palmviken från järnvägsstationen, så att det avskräcker någon.

Gäst

#39

2013-08-01 15:15

Bevara Arvikas fina torg i nuvarande skick. Hitta inte på något nytt spektakel såsom den galna iden med isbanan som nästan ingen använde som bara kostade pengar.

Gäst

#40

2013-08-01 15:16

Bevara torget....
T S

#41 Bevara torget i Arvika !

2013-09-05 10:17

Man har nu följt detta med att bygga ett resecenter vid och på torget i Arvika, visst är det bra att Arvika får ett resecenter men att lägga det på torget är en dålig lösning som inte skulle göra det bättre med problemen i trafiken som nu är vid Palmviken. Den enda förnuftiga lösningen på detta är att bygga det i hamnen, förslaget som har kommit att bygga det bakom arbetsförmedlingen får lika stora problem i trafiken som på Palmviken, så den iden kan man förkasta. Den enda och bästa lösningen på allt detta är att bygga i hamnen med en förbindelse under mark för gående och cyklister. Sedan är det så att man behöver inte använda järnvägsövergången alls för bussen för att ta sig till och från hamnen om man bygger resecentret där, utan man tar sig in som ut via västra infarten till Arvika så skulle allt detta fungera bäst för alla och även bli säkert att ta sig till denna plats.

T S

#42 Bevara torget och bygg i hamnen

2013-09-09 17:09

Med anledning om vad jag skrev förut om att bygga ett resecentrum vid som på torget i Arvika, att detta är en dålig lösning, och lika så förslaget bakom Arbetsförmedlingen, att det enda vettiga är att bygga resecentrumet i hamnen med en förbindelse under mark för gående samt cyklister och att bussarna tar sig dit via den västra infarten till Arvika. Men vad det handlar om att inte Arvika kommun vill bygga ett resecenter i hamnen är inte att det beror på byggnadstekniska problem eller att det var ett Norskt bolag som skulle ha timmerhantering där eller att bommarna till järnvägsövergången går ner 12 till 15 gånger per dygn eller pengarna. Nej vad det handlar om gott folk, är att ingen eller något får stoppa Arvika kommuns egna privata planer för hamnen med att bygga hus där. Som säkert många Arvika bor kommer i håg efter sanering i hamnen, där det kom fram att man inte får vistas under 24 timmar p g a vad marken innehåller med miljögifter,så kom Arvika kommun ut med detta att man ville ha in allmänhetens förslag hur det skulle se ut i hamnen, och vist kom det in förslag bra som dåliga men det bästa var Reidar Kristiansen förslag om ett fantastiskt hamnområde men detta förslaget har förkastas av Arvika kommun som i stället anlitat ett dyrt konsultföretag som ska rita upp hur hamnen ska se ut, så snacka om att detta kommer att kosta pengar. Så nej att kunna lita på Arvika kommun verkar vara svårt, dom säger en sak gör en annan och gör allt dom kan för att det ska bli som dom vill. Jag tycker det är beklagligt och jag hoppas på att Arvika borna ser igenom hur dom jobbar.


Gäst

#43

2015-02-23 22:22

Torget arsa speciellt, nar det kommer till gronsaks och fisk. Kommer ihag en gang hade jag med mig min dotter fran USA och fiskhandlaren sa, men a da inte lellflecka fran Sommaro. Det ar manga roliga och vackra minnen fran torget. Bevara det.