Rädda Örtagårdens förskola!!

Kontakta namninsamlingens skapare

Diskussionsämnet har skapats automatiskt av petition Rädda Örtagårdens förskola!!.

Jonas

#1

2012-10-15 09:25

Rädda Örtagården! Mölnlycke behöver en central förskola!
Lasse

#2 Örtagården

2012-10-15 21:39

När jag flyttade till Mölnlycke fanns det en skola precis i anslutning till dit vi ville flytta, och dessutom fanns det en förskola i ganska nära anslutning dessutom. Nu är skolan nedlagd, och förskolan riskerar att möta samma öde.Vi och en väldigt stor mängd föräldrar väljer bostad baserat på trygghetsfaktorer, och att ha närhet till förskola och skola är en avgörande faktor. Rent praktiskt är detta också något som bidrar till en stor tidsmässig förändring i vardagen, och livskvalitet är oerhört centralt i alla småbarnsföräldrars liv. Tid däremot, är en bristvara. Flyttar förskolan från centrum kommer många barn och föräldrar tvingas leva ett liv med betydligt mycket mindre tid per dygn, och dessutom måste många kanske köpa en bil till, och hur miljövänligt är det?
Jonas

#3 Ett förtydligande:

2012-10-15 23:13

Hulelyckans förskola ska i det förslag som ligger inte läggas ner.
Dock passar det inte in i kommunens plan med 6 avdelningar per förskola, så framtiden är oviss.
Gunnel P

#4

2012-10-22 14:41

Jag bor i närområdet och ser hur ett generationsskifte med nya småbarnsföräldrar är på gång i mitt område. Gärdesskolan är ju redan borta för fritids-och lågstadiebarn. Var nu inte så idiotiskt dumma snälla politiker att ni beslutar att riva en fungerade barnstuga som har ett så bra centralt läge. Det kan väl inte ligga i skattebetalares och småbarnsföräldrars intresse att så sker!!!
Goran

#5

2012-10-24 22:55

Givetvis måste man bygga nytt men man bör bygga den nya förskolan på samma adress!

Vi som drabbas låt oss bestämma var förskolan ska vara.

MVH
Goran

Gäst

#6

2012-10-24 23:06

Låt förskolan stå kvar i Mölnlyckes centrum! Det är ändå personalen och föräldrarna som är de drabbade och har rätt att få vara med och bestämma läget av förskolan tycker jag.