Bevara Gröna Vallens Kulturmiljö - säg NEJ till innevarande byggnadsplan!

Gröna Vallen är ett litet unikt Kulturmiljöområde av riksintresse sedan 1916. Med uteaktiviteter för alla åldrar i anrika Majorna, Göteborg. Här finns en ny 11-manna fotbollsplan av konstgräs, basketplan, en mindre inhägnad plan för blandade aktiviteter och en härlig lekplats för de mindre barnen.


Nu hotas detta av en privat byggnadsfirma som vill bygga ett stort 4-5 våningars komplex med Bostadsrätter, gymnastikhall och garage.
De små vägarna runt Gröna Vallen och områdena däromkring är redan mättade av trafik. Mer trafik hotar tryggheten för barnen,


Komplexet skulle bli som stora höga murar mot hela Gröna Vallen och de små gatorna Ostindieg, Grönavalleng ,och Svanebäcksgatan. Bygget passar inte in i miljön med Landshövdingehus. Det skulle skugga och förmörka hela området, och ta bort känslan av trivsel, rymd och ljus.

 

Tillägg 3 mars 2022

Idag fick jag kontakt med Stadsbyggnadskontoret. Det tidigare förslaget/skissen till Byggnad är nu borttaget. Men Planen att bebygga Gröna Vallen finns kvar. Dock finns ännu ingen ny officiell ritning/skiss.

Processen att bygga har blivit mycket försenad. Samrådet skulle ha sammanträtt i vår. Men är nu förskjutet till 3:e kvartalet. Inget datum finns.

Protester kan påverka?

Fortsätt gärna att skriva på Namnlistan

 

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Marianne Lovell lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.

Vi offentliggör inte din e-postadress på nätet.Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...