Bevara Furutorp vid Björklunda Hässleholm

Om Hässleholms kommun får som de vill jämnar de ett snart 150-årigt hus med marken. Backen som torpet ligger på ska bli "Natur". Anledningen att precis den backen behöver bli "Natur" är att kommunen vill uppfylla sina drömmar om att sjösätta projektet Björklunda med flera hundra bostäder precis intill. Och alla dessa nya bosättningar behöver så klart natur, liksom alla andra levande varelser.
Vårt lilla torp Furutorp ligger inte i vägen på något sätt. Det smälter väl in i den natur som redan finns där, torpet ligger som omkramat av rullstensåsen med de högresta furorna. Hela tanken med renoveringen vi gjorde för ett par år sedan var att det skulle smälta in i naturen.

Torpet uppfördes som undantag på 1870-1880-talet. När vi köpte det 1997 hade det femtiotalskök, 190 cm i takhöjd och mulltoa. Nu är taket höjt och torpet är utrustat med helmodernt kök och badrum. Det enkupiga teglet återanvändes, fönster specialbeställdes för att ersätta englasfönstren och bjälkar och båleväggar bevarades fullt ut. Vår kärlek till huset är stor. För mig har torpet alltid varit som ett smycke av Hässleholms historia, en skaparplats, en livslustplats för barnen och lisa för min själ. Bevara Furutorp. Skriv gärna på namninsamlingen.
Med hopp om ändring.

Cia Larsson med familj

http://www.frilagt.se/2020/10/03/1800-talstorp-rivs-for-att-ge-bjorklunda-mer-natur/?fbclid=IwAR2T2JRhVg6HpvLtfi2LD6TaBFptAxS8M59P00csm_Ie77bhtSgL9waZB8M

Skriv på denna namninsamling

Genom att skriva under godkänner jag att Cia Larsson överlämnar min underskrift till dem som har makt över frågan.


ELLER

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att bekräfta din underskrift. Vi ber dig att lägga till info@skrivunder.com i adressboken eller listan över betrodda avsändare, så att du säkert får våra utskick.

Observera att du inte kan bekräfta din underskrift genom att svara på detta meddelande.
Betald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...

Facebook