AVGÅ MATS PERSSON (L)

Utbildningsministern Mats Persson (L) antyder att Elsa Widding stödjer falska teorier om klimat, vaccin och förintelse, med avsikt att skada riksdagsledamotens image, och utan att presentera bevis för sina påståenden. Vidare har Mats Persson kallat deltagarna i konferensen där Elsa Widding deltog för konspirationsteoretiker. Påståendena är avsedda att misskreditera både riksledamoten och konferensen, på grund av att det som behandlades i konferensen och Elsa Widdings arbete strider mot Mats Perssons politiska agenda.

I kontraposition med en diktatur, ska ministrarna från ett minoritetsparti i en demokratisk regering inte missbruka sin maktposition genom att smutskasta sina politiska opponenter. Om beteendet tolereras, passeras en gräns: det är fritt fram för regeringen att starta politiska drev och ingen som opponerar sig sitter säker. Vem blir nästa, minister som riksdagsledamot? Risken är att vi ser en oönskad spridning av politiska drev från maktpositioner om ingen säger ifrån, vilket är skadligt för både regeringen och Sverige. Förtal och förolämpning räknas dessutom som brottsliga beteenden, enligt Åklagarmyndighetens Förtal och förolämpning, https://www.aklagare.se/globalassets/dokument/rattspromemorior-och-rattslig-vagledning/rav-202202-fortal-och-forolampning.pdf. Mats Persson bör avgå!

 

Skriv på denna namninsamling

Genom att underteckna godkänner jag att Graciela Mateo lämnar över informationen som jag tillhandahåller i det här formuläret till dem som bestämmer i frågan.


ELLERBetald annonsering

Vi kommer att visa annons för den här namninsamlingen för 3000 människor.

Läs mer...