Skriv på för att skateanpassa dammen i Observatorielunden

Kontakta namninsamlingens skapare

Tack för allt stöd!!! Nu börjar arbetet med att använda det på bästa sätt.

2015-12-17 12:38:48

Hej!

Först vill vi i Stockholm Skateboard Collective tacka för det fina stödet alla ni 890 personer som i nuläget har skrivit under namninsamlingen har gett i frågan om att få bort järnrören i Obsan och göra det skatebart igen.

Känner ni att ni vet någon eller några som kan tänka sig att skriva på som inte redan gjort det så får ni gärna sprida länken till insamlingen till de personerna. Varje person räknas. Det vore fint att möta politikerna med 1000 underskrifter!

Nästa steg är att vi tillsammans med ett antal politiker från olika partier och andra personer som varit inblandade under åren ska skriva ett medborgarförslag likt det som lämnades in för ett par år sen. För att kunna signera den behöver personen/personerna vara skrivna på Norrmalm och vi undrar om det är några av er som skrivit på insamlingen som kan tänka sig att stå med även på medborgarförslaget? Det vore maffigt att fylla den med namnunderskrifter från personer på Norrmalm. Då har vi en fin namninsamling med personer från runtom i Stockholm men även resten av Sverige och världen som skrivit på och ett medborgarförslag som får stöd av ett gäng Norrmalmsbor.

Är det så att du bor på Norrmalm och kan tänka dig att stå med på medborgaförslaget får du gärna höra av dig till niklas.bostrom@stockholmskateboardcollective.se

Förutom att jobba för att få bort järnrören i Obsan och få den torrlagd jobbar vi även i stort med att påverka Stockholm till att bli en bättre stad ur ett street skateboard perspektiv.

Det sker på lite olika sätt. Dels träffar vi stadsplanerare och stadsarkitekter som är på gång att bygga nya stadsdelar i Stockholm och försöker att påverka dem till att tänka skateboard i utvecklingen så att de väljer material som håller och gärna skapar spots i de nya stadsdelarna. Spots som för det otränade ögat är som vilken stadsmiljö som helst men för oss skateboardåkare är ett uppenbart spot.

Vi träffar mycket politiker för att påverka dem till att sluta skatestoppa Stockholm likt Obsan och många andra ställen runtom i staden. Vi försöker att förändra deras perspektiv så att de ser värdet av att låta skateboardåkare vara kvar i de befintliga stadsmiljöer vi har och istället för att skatestoppa börja använda material som håller och att ha med ett skateboardperspektiv på byggande. Precis som i de samtal vi för med andra stadsutvecklare.

En annan del är att när nya skateparker byggs vill vi pusha för att det ska bli mer street i dem än i de som idag byggs.

Vi har funnits i cirka ett och ett halvt år och som ett axplock av vad vi gjort har vi haft ett panelsamtal tillsammans med Stockholms stadsarkitekt Karolina Keyzer på Tekniska nämndhuset inför stora delar av de personer som i Stockholm jobbar med stadsutveckling vilket uppnår till cirka 400 personer. Vi har haft möte med den ansvariga på idrottsroteln i Stockholm som gillar vår tanke. Vi har haft föreläsningar, en biovisning på Bio Rio, en heldagssession på Organic Skatepark som vi tagit över driften på och en hel del mer där det blivit många möten med politker, tjänstemän och ideella organisationer.

Vi börjar få en relativt bra kontakt med Stockholm stad och vi känner att de vill lyssna på vad vi har att säga.

En sak som skulle hjälpa oss mycket däremot är att öka vårt antal medlemmar då det är något som väger tungt i diskussionen med politiker, hur många som står bakom oss helt enkelt.

Att bli medlem i Stockholm Skateboard Collective är gratis och blir du medlem får du en olycksfallsförsäkring som kan hjälpa dig vid skador. Du får möjligheten att delta på våra medlemsaktiviteter där nästa aktivitet är planerat att bli en studieresa till bland annat Malmö för att åka skateboard och se hur de jobbar där nere. Fast framförallt hjälper du oss att påverka Stockholms beslutfattare att ta mer nyanserade och differentierade beslut kopplat till skateboardåkning och det kommer att hjälpa dem att täcka in fler grupper av skateboardåkare.

För att bli medlem skickar du Namn, Efternamn, personnummer och din mailadress till info@stockholmskateboardcollective.se     

Vänliga hälsningar Stockholm Skateboard Collective  


Niklas BoströmDela denna namninsamling

Hjälp den här namninsamlingen att få fler underskrifter.

Hur sprider man en namninsamling?

  • Dela namninsamlingen på din Facebookvägg och i grupper som rör ämnet för din namninsamling.
  • Kontakta dina vänner
    1. Skriv ett meddelande där du förklarar varför du skrev på namninsamlingen, då människor är mer benägna att skriva på om de förstår hur viktig frågan är.
    2. Kopiera och klistra in namninsamlingens webbadress i ditt meddelande.
    3. Skicka meddelandet via e-post, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram och LinkedIn.